Europacup: Amsterdam verliest derde duel en mist halve finale

De heren van Amsterdam hebben zaterdagmiddag hun derde duel van de Europacup zaal verloren. Na een doelpuntenregen trok het Franse MHC Lille in de vreselijk spannende pot aan het langste eind, 4-8.

De gastheren namen de leiding door een doelpunt van Thomas Becuwe. Minder dan vijf minuten later was het weer raak voor de Fransen, Yannick Schambert tekende voor de 2-0. Amsterdam-verdediger Geert-Jan Derikx maakte voor de hoofdstedelingen de aansluitingstreffer. Lang konden de Amsterdammers niet genieten, want via een strafcorner breidden de gastheren de marge weer uit naar twee. Drie minuten voor het rustsignaal was het goalgetter Robert Tigges die met zijn velddoelpunt weer een inhaalslag maakte, maar MHC Lille draaide op volle toeren en maakte voor rust nog 2-4.

Kort na de hervatting was het meteen raak voor de gastheren. Viktor Lockwood scoorde uit een korte hoekslag. Twee minuten later maakte Mirco Pruyser namens Amsterdam de 3-5. Ook deze vreugde was van korte duur, want minder dan een minuut later tekenden de Fransen twee doelpunten bij, 3-7.
Het was een ongelofelijk spannende pot zaalhockey. Tigges tekende voor zijn derde hattrick van het toernooi, 4-7. Met nog zeven minuten op de klok was de Fransman François Xavier ook trefzeker, 4-8.
Amsterdam deed nog een poging tot winnen om een vliegende keep in te zetten maar tevergeefs.

De formatie van Kristiaan Timman mist hierdoor de halve finale van het Europese zaaltoernooi. Amsterdam moet nu nog twee wedstrijden spelen om de Nederlandse plaats op het hoogste Europese zaalniveau veilig te stellen. Zij treffen in de komende duels Atletic Terrassa (Spanje) en het Zweedse Partille. De hoofstedelingen start deze reeks met vijf punten, doordat het resultaat tegen Luzern, dat vierde is, mee wordt geteld.

De halve finales  zijn Dinamo Yekaterinburg tegen Racing Bruxelles en Rot Weiss Köln neemt het op tegen Lille.

Reageer