Europacup: dames Den Bosch winnen met ruime cijfers

De tweede wedstrijd in de Europacup heeft voor Den Bosch een betere uitslag dan de eerste. Het eerste duel werd verloren met 1-0 van het Tsjechische Slavia Praha, maar tegen het Wit-Russische Ritm-Azot Grodno behaalden de dames een grote zege, 12-1.

Binnen dertig seconde was Den Bosch al trefzeker via Frédérique. Twee minuten later had de bal alweer het doel gevonden: Rosalie de Beer was goed voor de 2-0. Kort daarna nam Maartje Goderie de 3-0 voor haar rekening en later volgde de 4-0 en de 5-0 door Matla en De Beer. Vlak voor rust was zorgde Karin den Ouden dat Den Bosch met 6-0 de rust in ging.

Na rust was het snel raak voor de Bossche dames. Lieke Hulsen scoorde de 7-0, waarna de Wit-Russen de 7-1 maakten. Via een strafcorner tilde Hulsen de score naar 8-1. Minder dan 30 seconden later deed Pauline Brugts er een schepje bovenop door de 9-1 te scoren. De 10e treffer was voor De Beer. In de laatste minuten van de wedstrijd maakte Goderie en Merel de Blaey de laatste twee treffers voor Den Bosch.

Zaterdag staat de laatste poulewedstrijd op het programma. Den Bosch om 12.30 uur tegen het Oostenrijkse Arminen.

 

Reageer