Europacup: Den Bosch naar de finale

De dames van Den Bosch hebben zaterdagavond een plekje veroverd in de finale. In de spannende halve finale tegen  het Duitse Rot-Weiss Köln werd met uiteindelijk met 3-0 gewonnen uit strafballen.

Pas in de tweede helft maakte Den Bosch de openingstreffer.  30 seconde na de hervatting was het raak voor Frédèrique Matla. Rot-Weiss Köln had echter snel een antwoord, want Lea Stöckel prikte de gelijkmaker binnen. In de laatste minuten zette Lieke Hulsen haar ploeg weer op een 2-1 voorsprong. Minder dan een minuut later mochten de Duitsers aanleggen voor een strafcorner en deze konden zij verzilveren, 2-2.

De verlenging zorgde niet voor een golden goal en daarom werd de einstand bepaald na een strafballenreeks. Zowel Merel de Blaey, Lieke Hulsen als Colette de Beaumont waren trefzeker.

De Brabantse ploeg is de eerste Nederlandse finalist in de Europacup indoor. Sinds de start van toernooi in 1990 heeft nog geen enkel Nederlands team de finale gehaald. Hiermee schrijft Den Bosch dus historie. De derde plaats (behaald door onder andere Groningen, Kampong en HGC) was de hoogste notering voor een Nederlands team.

Zondag speelt Den Bosch tegen het Spaanse Club de Campo. De finale is om 14.30 uur.

Reageer