Europacup: Den Bosch neemt Paumen niet mee

De selectie van Den Bosch die meegaat naar de Europacup in Wenen is bekend en Erik Wonink laat aan hockey.nl weten dat Maartje Paumen niet meegaat.

De van haar blessure herstelde Merel de Blaey gaat wel mee en de andere selectieleden Colette de Beaumont, Karin den Ouden, Lieke Hulsen, Sophie Bravenboer, Vera Vorstenbosch, Lizzy Koeton, Maartje Goderie, Pauline Brugts, Rosalie de Beer, Frédérique Matla (A-jeugd), Sanne Koolen (A-jeugd) zijn ook van de partij.

Aanstaande vrijdag spelen de dames van Den Bosch om 14.00 uur hun eerste wedstrijd tegen het Tjechische Slavia Praha. Pas om 19.00 uur staat het tweede duel op het programma tegen de Wit-Russische ploeg Ritm-Azot Grodno. Zaterdagmiddag is de laatste poulewedstrijd om 12.30 tegen het Oostenrijkse Arminen.

 

Comments (9)

 1. Erg jammer dat zij niet meedoet.. Met haar kunnen ze de europacup winnen! Paumen, Goderie, Vorstenbosch, Hulsen, Den Ouden, de Blaey. Allemaal zaal-caps.

 2. Winnen toch wel!

  ook zonder MP komen ze als winnaars terug met een doelsaldo van 32 voor en 2 tegen. Europacup voor dames kunnen ze beter afschaffen. Volledig oninteressant door de hegemonie van het Nederlandse hockey.

 3. @winnen toch wel
  Hegemonie van het Nederlandse zaalhockey? Belachelijk. Even wachten voor de Duitsers….

 4. inderdaad kunnen ze de europa cup dames beter afschaffen. het niveau en krachtsverschil is te groot. het is net zo saai en voorspelbaar als allround schaatsen,wat alleen topsport in nederland is.

 5. Hoogmoed komt voor de val!

 6. @geen gemis

  Voorspelbaar? Roep maar dan..
  Bij de heren wint ieder jaar de Duitse ploeg, ook maar afschaffen dan?

 7. Bij de dames heeft er nog nooit een Nederlands team in de finale gestaan. Zelfs Kampong in hoogtij dagen niet. Vlak Duitsland, wit Rusland, Tsjechië niet uit….

 8. Gelukkig nog iemand die de feiten kent en niet zo maar wat gaat zitten roepen. Als DB erin weet te blijven hebben ze uitstekend gedaan. “even de gouden plak ophalen” haha!

 9. Amsterdammer

  Er vergissen een aantal mensen zich in bovenstaande reacties een beetje. Zaalhockey Europacup is niet zoals de Europacup op het veld een Nederlandse (Dames) aangelegenheid waar Den Bosch vrijwel altijd wint. (Ze krijgen het overigens echt niet cadeau, er moet heus gezweet worden).
  Dus ben ik het eens met @Horst en @ter info. Let op “niet” veldhockey deelnemers, ze spelen fantastisch zaalhockey.
  In landen met een lange winter is zaalhockey groot en wordt het bovendien beschouwd als een aparte indoorsport.
  Net zoals Inner Bandy in Scandinavische landen een echte sport is. Ga voor een indruk eens kijken op youtube. Stel je eens voor dat die landen zich echt gaan toeleggen op veld- en zaalhockey, wat een verrijking zou dat zijn!

Reageer