Europacup: Den Bosch verliest eerste wedstrijd

De kop is er af voor de dames van Den Bosch. In de eerste wedstrijd tegen het Tjechische Slavia Praha werd er verloren met een magere 0-1.

Na vier minuten kreeg Den Bosch een strafcorner, maar de doelpoging kwam op het lichaam van de tegenstander. Het gevolg was een strafbal, maar de bal kwam onderweg de paal tegen dus bleef de stand 0-0.

Kort daarna mocht ook Praha aanleggen voor een strafcorner, maar de bal vloog over het doel. Merel de Blaey ontving in diezelfde fase een groene kaart. Praha mocht enkele minuten voor tijd weer aanstalten maken voor een strafcorner, maar deze werd door de lijnstop van de Bossche dames geweerd. Na de time-out aanvraag van Den Bosch werd er geen kans meer verzilverd en gingen de ploegen met 0-0 de rust in.

Laat in de tweede helft scoorde Praha haar eerste goal, 0-1. Met nog zeven minuten te spelen mocht de ploeg van Erik Wonink aanleggen voor een hoekslag maar deze werd niet benut. Drie minuten voor tijd zette Den Bosch nog een vliegende keep in, maar deze tactische zet kon de stand niet meer gelijk trekken.

Vanavond speelt Den Bosch om 19.00 uur tegen het Wit-Russische Ritm-Azot Grodno.

 

 

Comments (2)

  1. Is het ergens te volgen?

  2. Wat vind Pieter Bos hiervan?

Reageer