Europacup: Terrassa te sterk voor Amsterdam

Vanochtend werd het laatste potje in de Europacup voor de Amsterdammers afgewerkt. De ploeg van Kristiaan Timman moest het opnemen tegen het Spaanse Atletic Terrassa. De Spanjaarden waren een maatje te groot, want Terrassa won met 5-2.

Vroeg in de wedstrijd kwamen de Spanjaarden op voorsprong door een strafcorner te benutten, maar Robert Tigges trok de score snel gelijk. Sergi Enrique bracht Terrasse weer op voorsprong en vlak voor rust was het weer Tigges die de stand op gelijke hoogte bracht.

Kort na de pauze was het voor Terrassa meteen raak. Na een harde pass in de cirkel was het Ignasi Guerrero die de tip-in maakte. Kort daarna breidden de Spanjaarden de score nog meer uit door een doelpunt van Marc Salles en de strafbal die zij kregen werd verzilverd door Oriol Peremiquel, 5-2.

Mirco Pruyser maakte nog een inhaalslag door de korte hoekslag te scoren, maar de marge was al snel weer drie doordat Jordi Carrera ook uit een strafcorner trefzeker was, 6-3.

De hoofdstedelingen zetten vlak voor tijd nog een vliegende keep in, maar de Spanjaarden straften die tactische zet onmiddellijk af door in de 7-3 in een leeg goal te scoren. Tigges scoorde in de laatste minuut nog een extra puntje, maar dat was nog enkel voor de statistici.

Het is nu nog afwachten of Amsterdam de Europese zaaltop zal overleven. Directe concurrent Partille moet nog een duel spelen. Verliezen de Zweden met ruime cijfers, dan heeft Kampong nog kans om volgend jaar op het hoogste Europese niveau uit te komen.

Comments (15)

 1. Amsterdam degradeert terwijl in alle polls hen een top-3 plaats werd toegedacht. Wat ging er allemaal fout of stelt zaalhockey inderdaad weinig voor in Nederland. Een niet-hockeyland als Zweden weet zich te handhaven. Waar ligt de fout of de oplossing?

 2. Hoogmoed komt voor de val.

 3. Daar zat ik ook aan te denken, Steven.

  Zeer teleurstellend dit. Je mag wel stellen dat ze dit toernooi onderschat hebben, anders ga je niet met een veredelde B ploeg. Of ze hebben zichzelf een beetje overschat, wat weer typisch AHBC is.

  Nou ja, uithuilen en opnieuw beginnen.

 4. @Kees, hoezo veredelde B ploeg? Het is de basis van NLs zaalteam….

  Wil niet zeggen dat het resultaat natuurlijk zeer teleurstellend is voor zowel de heren van Amsterdam, maar zeker ook voor NLs kampioen Kampong. Die mogen voor het ticket naar de A-poule gaan strijden.

  Hoe zal het de dames van Den Bosch vergaan volgende week?
  Zullen zij wel hebben getraind…

 5. Slechts 1 wedstrijd winnen en 31 tegendoelpunten in 5 wedstrijden zijn ook geen cijfers om mee thuis te komen lijkt mij.

 6. Nederland heeft jaren geleden gekozen voor prioriteit veld, cq NED XI heeft dan in de winter ruimte op tour te gaan. Daarmee is signaal afgegeven. Als “ruil” is het spelers – naast hun veldclub – in de winter vrij naar clubs te verkassen die zaal wel serieus nemen en genoeg trainingsaacomodatie hebben. Nederland heeft geen zaalcultuur, nooit gehad. Als je als club en speler dat wel fanatiek wilt doen, gebruik die mogelijkheid dan. Kies er dan voor en hou op met dat gezeur over hallenhockey. Trouwens een stick plat leggen kan iedere onhandige speler.

 7. En dan herinner ik me nog een reactie van opperknurft Buissant die tegen een van de Amsterdammers zei dat hij een finaleplaats verwachtte.

 8. Jan Diederik

  Buissant?? Die kan je toch niet serieus nemen? Moet je de interviews met hem eens lezen of zn uitspraken zien. Lachwekkend.

  Blijf er wel bij dat het bizar is dat Amsterdam laatste wordt.

 9. Er is niks mee met het beleid van NED XI. Begrijpelijk. Het is ook niet een ramp als je van een betere ploeg verliest, die dan wel of niet uit Zweden komt. Dat is sport.

  Wat wel zorgwekkend is zijn de reacties zoals “we nemen het toch niet serieus” en “lekker belangrijk”. Ons land heeft meer zaalhockeyers dan alle andere landen van het EC toernooi bij elkaar (Duitsland niet meegerekend). En er zijn mensen zat die het het wel serieus nemen. Coaches en trainers die het spelletje door hebben, want zo ingewikkeld is het allemaal niet (stick plat, he? ;). Bovendien er worden in geen enkel land zoveel zaalcursussen gegeven als hier. Stel je nou voor wat zou gebeuren als al die landen het veldhockey serieus zouden benaderen en veel meer velden en veel meer spelers zouden hebben. Zouden wij dan nog steeds medailles op de OS halen? Zijn wij nou echt zo goed in hockey of is dat alleen maar omdat de anderen niet hun best doen?

  Als je zo bagatelliserend doet over de Europacup zaal, dan toon je geen waardering voor je tegenstanders. En als je dat doet…. dan heb je de wedstrijd wellicht al van te voren verloren. En dat is nou jammer.

 10. @Bremen: Volledig mee eens.
  @Jan Diederik: Volledig mee eens. Die kerel moet een soort van spreekverbod krijgen.
  @Steven: Volledig mee eens.

  Kortom, eindelijk inhoud in de reacties.

 11. Slijmbal..

  Amsterdam jammer. Waren gewoon niet in vorm toen het belangrijj werd.

 12. Een coach opzetten ipv een oud-speler zonder coachervaring.

 13. @hokkie, want dan waren ze wel in de medailles gevallen?

  Beetje makkelijk natuurlijk, tevens heeft Timman jarenlang op hoog niveau gespeeld zowel op het veld als de zaal dus zal zelf vast wel enige technische baggage hebben.

 14. De oorzaak van de malaise in het zaalhockey ligt aan de KNHB die niet bereid is een fatsoenlijk zaalhockeyseizoen te plannen. ned XI veld is veel belangrijker en kan dan op trainingsstage en…. Helpt het… Duitsland heeft de beste Europese zaalhockeyresultaten en speelt hun veld XI daardoor minder? integendeel!

  Als het zaalhockey ontwikkeld moet worden zal eerst de KNHB een koerswijziging moeten maken.

 15. Exact, dus oeverloze discussie. Hockeyers willen een eigen clubhuis, eigen omgeving. Hockeysport heeft een sterk sociaal aspect, afgezien van een baromzet.

Reageer