Evers: “Ik kom hier volgend jaar zeker terug”

Doldwaze taferelen gisteravond in Ranchi, de Indiase stad van de Rhino’s die de eerste Hockey India League op hun naam brachten. De spelers, onder wie voormalig Oranje-captain Floris Evers, worden in een bus door de stad gereden, maar komen in de mensenmenigte amper vooruit. Getoeter, gejoel, één groot feest. “Dit ga ik mijn leven niet vergeten,” zegt Evers per telefoon vanuit de bus. Hij is amper te verstaan.

“Ik ben de enige Nederlander ide zich kampioen van India kan noemen en daar ben ik hartstikke trots op,” medlt Evers met schorre stem. Ook niet vervelend is de ruim 38.000 euro die hij met het Indiase avontuur verdiende. Daarnaast ontvangt het kampioensteam ook nog een smak prijzengeld van 350.000 euro. Geen wonder dat er flink werd gestreden gisteravond in de finale tussen Ranchi Rhinos, met ‘onze’ Floris Evers en Delhi Waveriders waar Primin Blaak en Tim Jenniskens onder contract staan. Evers ging er, dankzij een 2-1 zege, met de vetste kluif vandoor. Hij kan een extra 15.00 euro bij zijn salaris optellen. “Wellicht dat het iets minder wordt, omdat de staf ook nog meedeelt. Maar alles is mooi meegenomen,” vertelt Evers, die voor zijn hockeyavontuur een wereldreis maakte. In totaal was de speler van Amsterdam bijna een half jaar op pad.

“Dit was een waardig einde. Het geld is mooi meegenomen, maar het waardevolste was om mee te maken dat een groep met Indiase jongens en andere buitenlanders in een maand een hechte familie is geworden. Die ervaring vergeet ik nooit. Ik kom hier volgend jaar zeker terug.”

Reageer