Floris van der Linden: ‘All the way. Dat is waar we voor gaan’

HGC-aanvoerder Floris van der Linden was zondag enorm blij met het behalen van de play-offs. De Wassenaarse ploeg plaatste zich voor het eerst sinds zes seizoenen weer eens voor het toetje van het seizoen nadat op de laatste speeldag op bezoek bij hekkensluiter Voordaan met 3-1 werd gewonnen.

‘We hadden het in eigen hand’, zegt Van der Linden in gesprek met NOS Langs de Lijn. ‘We moesten winnen en dat gaf wel extra spanning. Ik ben trots. We hebben het super gedaan en hebben 22 wedstrijden top gepresteerd.’

Wedstrijd tegen Voordaan

HGC koesterde al na 19 minuten al een 2-0 voorsprong door twee trefzekere corners van Gonzalo Peillat. Daan Jongejan bracht de spanning nog wel even terug in het duel, dat uiteindelijk werd beslist door een doelpunt van Ben Arnold: 1-3.

‘Peillat is een wapen van ons, maar ik moet de complimenten geven aan het hele team. We hebben het fantastisch gedaan. En gezien de spanningen ben ik extra trots dat we het gedaan hebben’, vertelt Van der Linden.

Doel is duidelijk

HGC begint woensdag in de play-offs in eigen huis tegen titelverdediger Oranje Zwart. ‘Een lastige ploeg, maar het is zeker niet onmogelijk’, aldus Van der Linden die duidelijk is over het doel van HGC: ‘All the way. Dat is waar we voor gaan. Het is nu of nooit eigenlijk’.

Reageer