Gedaantewisseling voor Larensche hockeymannen

Een enorme gedaanteverwisseling, die binnen enkele dagen plaatsvond. Volgens trainer/coach Roelant Oltmans waren er niet eens speciale maatregelen getroffen om zijn team weer enigszins gemotiveerd het kunstgras op te krijgen. Al valt er voor Laren dit jaar niets meer te winnen of te verliezen ,,ons uitgangspunt blijft om met plezier te hockeyen’’, vatte Oltmans het samen. ,,Dat is ook wat ik tegen de spelers heb gezegd: maak plezier, laat zien wat je kunt.’’

Plezier hadden de hockeyers van Laren in eerste instantie nog niet. Na twintig minuten hadden het bezoekende Oranje Zwart al tweemaal gescoord (strafbal Rob Hammond en een counter van Jelle Galema) en leek Laren te gaan kapseizen. En wat Laren dan allemaal kon, werd ook niet echt duidelijk. De ploeg leek murw na de dreun tegen Stichtse en de snelle treffers van Oranje Zwart. Maar een kwartier voor rust begon het plotseling te marcheren voor de thuisploeg, die bij de hand werd genomen door Eddie Ockenden (foto).

De Australische international lijkt soms minuten weg te dromen, maar kan met enkele flitsen van genialiteit wedstrijden beslissen. Na een demarrage en een priemende pass liet hij zijn landgenoot Jason Wilson de 1-2 maken. De jonge aanvaller verdubbelde met die treffer en het doelpunt dat hij woensdag tegen Stichtse maakte binnen enkele dagen tijd zijn seizoenstotaal van twee naar vier.

Eddie Ockenden leidde na rust ook de 2-2 van Roderik Huber in, waarna Luke Doerner uit een corner en nogmaals Huber na een fraaie actie de score zelfs nog naar 4-2 tilden, een genoegen dat de spelers van Laren zich uitstekend lieten smaken.

Bron: Gooi- en Eemlander

Reageer