Goderie stopt als international

Maartje Goderie stopt als hockeyinternational. De routinier van HC Den Bosch geeft de voorkeur aan haar maatschappelijke loopbaan. “Ik ben bij deze beslissing niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb hier al sinds de Spelen over nagedacht,” zegt Goderie tegen Omroep Brabant.
“Ik denk wel dat ik Oranje ga missen,” vertelt Goderie aan Omroep Brabant. “Internationaal hockey is ontzettend leuk om te spelen. Ik heb dat ook erg lang gedaan, maar ik ben nu toe aan nieuwe dingen.”
Goderie studeert ontwikkelingspsychologie en daar heeft zij flinke stappen in kunnen zetten: “Ik ben nu bezig met mijn scriptie en ik hoop hier werk in te kunnen vinden.”
Goud 
Goderie speelde meer dan honderd interlands bij Oranje. Met de Nederlandse ploeg won zij meerdere prijzen, waaronder de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en de Spelen van deze zomer in Londen.
Tijdens de olympische finale in Beijing zorgde Goderie ervoor dat  met haar treffer olympisch goud werd behaald.
HC Den Bosch
Goderie wil nog niet zeggen of ze wel doorgaat met clubhockey, bij HC Den Bosch. Dit ondanks een doorlopend contract tot 2014. “Na dit seizoen kijken we hoe het ervoor staat en wat we gaan doen. Maar Den Bosch staat los van Oranje.”
Bron: Omroep Brabant

Reageer