Groenekanner Bödicker is uit op revanche tegen SCHC – Hoofdklasse Hockey Nederland

Groenekanner Bödicker is uit op revanche tegen SCHC

Twee jaar speelde de linksachter Tim Bödicker in de basis bij voormalig SCHC-coach Adel Fuentes. Een zware heupblessure speelde hem parten en in zijn lange revalidatie melde hij zich bij de groep met een inmiddels nieuwe coach: Pim Wijzenbeek. De oefenmeester van Stichtsche nam Bödicker echter niet op in de selectie, waarna Bödicker besloot de overstap te maken naar Voordaan. In het AD/Utrechts nieuwsblad blikt hij vooruit naar de wedstrijd tegen zijn voormalige club.

Het is vrijdagavond een echte degradatiekraker en Bödicker is uit op revanche. “Ik had al een verbeterd contract gekregen van SCHC,” zegt Bödicker.

“Ondanks de leegloop wilde ik graag in Bilthoven blijven. Ik zou er een tijd uit zijn, maar dan hoop je dat het bestuur ook wil dat je blijft. Pim (Wijzenbeek, red.) vertelde me dat hij geen duidelijk beeld van me had. Daar was ik, netjes gezegd, heel boos over. Jullie halen vier Nieuw-Zeelanders, die nu alweer weg zijn, en ik mag niet bij de selectie? Dat was een klap in mijn gezicht. Ik heb toen Drik (De Broekert, bestuurslid tophockey, red) gebeld en gezegd dat ik stopte bij SCHC, omdat ik wist dat ik de tweede helft van het seizoen gewoon mee kon doen. Dirk had dat niet verwacht en heeft nog een aanbod gedaan om een seizoen voor geld in het tweede te spelen. Maar ik wil nooit voor geld hockeyen. Toen belde ik Peter en die was superblij met mij.”

Als Voordaan aanstaande vrijdag wint van SCHC zijn de kansen op handhaving in de hoofdklasse  voor de Bilhovenaren wellicht verkeken. Warme gevoelens heeft Bödicker niet meer naar zijn oude club. Bödicker is niet zozeer boos op Wijzenbeek en zijn spelers, hij zet wel vraagtekens bij het bestuur en de rol van de voorzitter. “Ik heb niet eens een telefoontje gehad om me te bedanken voor twee jaar SCHC. Laten we zo zeggen: ik heb vrijdag een reden om een mooie uitslag neer te zetten tegen SCHC.”

Door het lange herstel van Bödicker maakte hij afgelopen zondag tegen Amsterdam pas zijn debuut in de ploeg van Peter Kalfsterman. “Ik vind Voordaan een superclub, het zijn jongens die voor elkaar werken. Ik zou pas deze week mijn debuut maken, maar nu is voor mij de kop eraf.”

Comments (11)

 1. oke, en deze jongen is?

  een linksachter? Weet hij niet dat hockey 10 tegen 10 met 2 linksachters is.

 2. mooi hè zo’n jongen, die wil dan bedankt worden door de club, omdat hij er gespeeld heeft (of liever gezegd geblesseerd is geweest)??? omgekeerde wereld toch, hoezo heb je SCHC niet bedankt dat je er mocht spelen? beste Tim, ben jij groter dan de club ofzo. waarom moet het bestuur jou bedanken eigenlijk? wakker worden jongen, de wereld draait niet om jou vriend.

 3. @Jeroen & @Bram,

  Deze jongen is gewoon heel slecht behandeld door SCHC. Als je hem kent weet je dat hij zich nooit ergens te groot voor voelt. Een journalist heeft hem wat vragen gesteld en daar heeft hij eerlijk op geantwoord. Kan je hem wel lekker anoniem afzeiken maar daar doe je deze jongen absoluut te kort mee

 4. @Peter

  en jij bent Peter ( kalfsterman ) en neemt het voor je pupil op? schattig!!

 5. Rodierodie

  @Bram

  En jij bent Bram en kunt niet normaal reageren? Zielig! 😉

 6. @Peter, ik ben serieus, waarom zou een club iemand moeten bedanken voor de jaren dat hij daar gespeeld heeft?? dus als jij in heren 6 zit en je gaat na 3 jaar naar een andere club, dan MOET je bedankt worden door de club?? waarom in godsnaam? wie is dan de CLUB? dat ben je toch zelf, dat zijn de leden. dat spelers dat niet begrijpen, dat vind ik dus zielig. ze zouden de vrijwilligers moeten bedanken die alles doen voor de club, of terwijl bestuursleden, trainers etc….omgekeerde wereld dit zeg, die jongen kreeg er ook nog voor betaald lees ik…..het is nog gewoon je hobby hoor, dat hockey.

 7. @rodierodie

  dat mag je denken! Ik denk dat ik Bram ben die denkt dat al die jochies eens normaal moeten doen. waar hebben we het over? Ben het volledig met Jeroen eens! Die jongens moeten eens niet zo arrogant doen en moeten eens bedenken in wat voor luxe ze hun hobby mogen beoefenen! ik ben wel klaar met de ikke ikke ikke van de jeugd!

 8. En nu terug naar waar het over ging. Na een slechte periode vertrekken er 14 van de 15 jongens uit de selectie. Bodicker is de enige die trouw blijft. Is hard aan het herstellen om zodra hij fit is SCHC te helpen.
  Is wel een bedankje waard. Nee het HOEFT niet, maar hij had ook schc de rug toe kunnen keren en ze het uit laten zoeken zoals de vertrokken jongens.. er is een verschil tussen MOETEN bedanken of jongens die trouw willen zijn WILLEN bedanken.

 9. Prima stukje Joep. Jij begrijpt Tophockey.
  Jeroen & Bram lees eens aandachtig het interview van Tim. Bestuur & Coach zijn tekort geschoten, dat is pas arrogantie!! Tenslotte kwam Tim uit voor het “vlaggeschip” van Stichtse.Tim was zo ongeveer de enige die Stichtse trouw wilde blijven om vervolgens afgedankt te worden.Goed voorbeeld van Stichtse hoe het NIET moet !!

 10. Mooi stukje voorpret richting een klassieke SCHC-Voordaan. Een ouderwets potje kakkers tegen de hakkers, met bloed aan de paal, dat werk. Vrijdag gaan er weer drie punten naar Groenekan en is de deceptie in Bilthoven nog een stukje groter, en dat allemaal mede dankzij Tim.

 11. Bödicker? Je bedoelt Beudeker? Die speelt toch bij HDM?

Leave a Reply