Haagstetopsport.nl: "HGC en HDM weten weer niet te winnen" – Hoofdklasse Hockey Nederland

Haagstetopsport.nl: "HGC en HDM weten weer niet te winnen"

Wederom geen goed weekeinde voor de Haagse hockeyteams in de Hoofdklasse. De HGC-mannen verloren de uitwedstrijd bij Den Bosch met 4-2 en de dames van HDM wisten weer niet te winnen van een directe concurrent. In en tegen Nijmegen bleven de Haagse dames steken op 1-1.
Het gaat er steeds meer naar uitzien dat het seizoen voor HGC ook ditmaal niet gaat brengen waarin men in Wassenaar op hoopt. Wilde HGC nog enigzins kans maken op een klassering bij de vaderlandse top vier dan moest er een goed resultaat gehaald worden bij het altijd lastige Den Bosch. Den Bosch uit, dat waren altijd  prachtige duels in het verleden en ook nu weer werd het een mooie pot, zoals het hoort bij een echte klassieker. Echter waren het wel de Bosschenaren die er met de volle buit aan de haal gingen. HGC verloor met 4-2 en  moet dus genoegen nemen met een bescheiden rol in de middenmoot. Den Bosch deed met de winst een sprong vooruit en klimt een beetje uit de degradatie zone omhoog.
Geflatteerd
HGC stond al snel in de wedstrijd met 1-0 achter maar speelde toch niet een onverdienstelijke wedstrijd. Coach Alex Verga vond de nederlaag dan ook geflatteerd. Het  combinatiespel van HGC was goed verzorgd en de ‘Gazellen’ hadden ook veel uitgespeelde kansen, maar waren niet gelukkig in de afronding. Den Bosch dat bekend staat om zijn sterke defensie bleek ook vandaag lastig te nemen. Na de achterstand hielp Rik van Kan HGC aan 1-1, maar daarna liep Den Bosch op het uur uit naar 3-1. Met nog een kwartier te gaan, bracht Phil Burrows de spanning weer even terug maar de aansluiting stond niet lang. Slechts vijf minuten later was het alweer 4-2 en waren de punten voor de thuisclub.
Dames
Een echt duel in de kelder van de hoofdklasse bij de dames was het gevecht tussen Nijmegen dat voorlaatste staat en vandaag hekkesluiter HDM thuis ontving. Een belangrijke wedstrijd dus voor de Haagsen die zo graag van die laatste plaats af wilden. Tegen Terriers werd niet gewonnen, dan maar tegen Nijmegen, moet de gedachtengang zijn geweest.  Opnieuw bleef het team van Eric van Driel steken op een gelijkspel. Ditmaal werd het 1-1 en ook daar schiet vooral HDM niets mee op. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Het was Nijmegen dat na een half uur spelen op een voorsprong kwam. Vlak voor de thee zette Mascha Kimmam de gelijkmaker voor HDM op het bord. Na rust vielen geen treffers meer en daardoor blijft HDM dus op de laatste plaats in de Hoofdklasse staan.
Bron: Haagsetopsport.nl/ Luigi Colantuono

Leave a Reply