Herman Kruis verlaat per direct HDM – Hoofdklasse Hockey Nederland

Herman Kruis verlaat per direct HDM


Bij deze maakt het bestuur van HHV HDM bekend dat Herman Kruis per direct stopt als trainer-coach van Dames 1. Na het teleurstellende gelijkspel tegen Rotterdam heeft Herman dit besloten, in de hoop dat het team daarmee de extra impuls krijgt zich definitief veilig te spelen in de laatste twee wedstrijden. Het bestuur van HHV HDM betreurt, maar respecteert het genomen besluit. Erik van Driel, de huidige assistent-trainer van Heren 1 van HHV HDM, zal tot aan het einde van het seizoen de taken van Herman Kruis bij Dames 1 over.
Bron: Persbericht HDM

Comments (57)

 1. HDM watcher

  Dat is toch opmerkelijk? Als je aan een job begint, maak je deze toch af, Herman?
  Ik merk dat ik toch niet voldoende ingewijd ben in de club om de echte reden te kennen, want dit lijkt mij toch wel een erg onwaarschijnlijke reden.
  2x ontslag achter elkaar… Bij Push zullen ze hem in ieder geval nooit durven te ontslaan 😉

 2. @hdm watcher, bij de bond liep volgens mij zijn contract af en is dat niet verlengd.

 3. Iman Trafo

  En weer is de coach het haasje. misschien moeten coaches dezelfde sort contracten afsluiten als in het bedrijfsleven. gewoon een bonus in het contract laten opnemen, zelfs als het misloopt.

 4. @Iman Trafo: Herman Kruis en hdm was al langer geen gelukkig huwelijk. Sfeer nog steeds om te snijden af en toe en breuk aan einde seizoen was ook al verstandig. Indruk was dat Kruis ook al wel erg veel met Push bezig was. Erik zal het ongetwijfeld prima overnemen. Nette oplossing zo. Kruis kan zich fulltime voor Push in gaan zetten en hdm heeft een man die de club erg goed kent aan het roer.

 5. Begrijp dat hij opstapt om per direct de mannen van Push te gaan helpen naar de hoofdklasse. Hij laat de vrouwen van hdm dus gewoon in de steek. Zeer laf!
  Hoewel het wel beter is voor de vrouwen voor hdm.

 6. Van Driel is een koning!

 7. Het huwelijk tussen HK en hdm was van meet af aan ongelukkig. HK kwam binnen in een verdeeld kamp en werd onmiddellijk geconfronteerd met “aardsvijand” Miek van G. En ’t is daarna nooit meer goed gekomen, mede ook door de teleurstellende resultaten en HK’s overduidelijke hang naar Push. Wie zondag de wedstrijd tegen R’dam heeft gezien, had dit eigenlijk al kunnen bevroeden: HK op de bank en z’n assistent coachend aan de lijn. Daarbij maakte hij de fout de dochter van de TD op een verkeerd moment te wisselen, die ook duidelijk van haar ongenoegen liet blijken. Exit HK derhalve.

 8. Van Oostduin

  hdm had natuurlijk ook al hoger op de ranglijst moeten staan. Geen klik, althans onvoldoende. Van Driel ligt echt goed in de club. Geen onlogische keus.

 9. Als TD van Push kan ik begrijpen dat je bij Play-outs in een benarde positie staat (tegen Push). Misschien speelde dat mee in de overweging.

 10. Het is altijd goed de feiten te betrekken.
  Dit is in ieder geval de 3e coach die tussentijds vertrekt binnen 4 seizoenen (Van Nieuwenhuize, Verhoeff, Kruis). Dat zegt ook wat.
  Beetje rare opmerking van een HDMér dat Kruis “werd geconfronteerd” met een aartsvijand. Als er al iemand werd geconfronteerd was andersom: Van Geenhuizen kreeg na eenpaar wedstrijden opeens als clubcoach de man die haar het Ned XI-tal uitwerkte. Dat liep overigens wel onverwacht goed qua resultaten op het veld. Nadat Van Geenhuizen haar hand brak, heeft HDM niets meer gepresteerd.
  Interessante opmerking over een dochter van de technisch directeur. Als dat waar is, dan zijn er andere dingen aan de hand binnen HDM. Klinkt niet professioneel.

 11. Knap om op dit moment te onderkennen dat HDM iets anders nodig heeft om het te halen. De man verdient een standbeeld.

 12. dit gebeurd wel erg veel bij HDM. kan me nog iets herinneren met een mannencoach die getekend had en toen weer weg moest. zal op deze manier nooit een stabiele hoofdklaase club worden. te groot verloop van coaches en spelers.

 13. Wat ik ervan heb begrepen is dat die dochter al jaren in het eerste speelt maar daar helemaal niet thuis hoort. Handig zo’n invloedrijke vader?! Daarnaast hoor je uit alle hoeken en van oud-speelsters dat de sfeer in dit team om te snijden is, met name veroorzaakt door 2 (buitenlandse) speelsters waar ik de namen niet van zal noemen maar waarvan elke hdmer precies weet over wie ik het heb. Welke coach je hier dus ook tegenover zet, het zal niet baten met een team dat geen team is (of slechts half), de macht van bovenaf bepaalt wie er speelt en een echte leider/aanspoorder ontbreekt.

 14. Speelster waar het om gaat is Maxime Slieker (dochter van td Koos Slieker). Is ze echt zo slecht, of speelt ze gewoon weinig?

 15. volgens mij is zij gewoon hoofdklasse waardig. wellicht geen waanzinnige speelster, maar zeker goed genoeg. Ik denk dat het huwelijk tussen HK en hdm niet lukte vanwege het al bezig zijn met push. Was te vaak niet op trainingen bij hdm, wellicht toen al op push??

 16. Dacht dat Lennart assistent was… Moet hij het niet overnemen?

 17. hdm kenner

  @kiwi Volgens mij ben je niet goed op de hoogte. Niet altijd geloven wat je hoort. De sfeer in hdm dames 1 is prima. De chemie met HK was echter ver te zoeken. En Maxime Slieker is een prima speelster. Gewoon hoofdklasse waardig.

 18. Erik volgend jaar ook naar de dames misschien?
  Proefperiode?

 19. Het valt me op dat de HDM kenners, watchers, etc elkaar tegenspreken. Eenduidig is het dus in ieder geval niet. Staat dit vertrek op zich, of is er een trend? Is de sfeer goed, of juist niet? Heeft die TD goede of juist geen goede invloed, en vermengt hij persoonlijk belang met teambelang? Ik weet het niet.
  Als je alleen op feiten af gaat, is HDM er met de oud-bondschoach niet beter op geworden. Maar goed, er zijn weinig teams/clubs meer in het Haagse die op het hoogst nivo akteren.

 20. Het is een bijzonder overschatte en matige coach die prima paste bij DB destijds omdat hij de speelsters liet bepalen wat er gebeurende. Zelf weet hij weinig van hockey en is het een zeer matige trainer.

 21. geen tegenspraak ..wellicht een samenspel van verschillende factoren PHe … alles hangt met elkaar samen. En sjakie heeft gelijk mbt HK!! push is waar zijn betrokkenheid is en HDM van de centen.
  Bovendien is HK sociaal emotioneel gehandicapt!! HDM had Wessel nooit moeten laten gaan. Wessel is weggegaan door Miek.
  Spelers zoals miek en zoals deze nu twee genoemde buitenlandse spelers mogen geen ruimte krijgen om de koningin te spelen in een team.
  Daar is overigens ook een coach voor om dit te begeleiden. sjakie heeft trouwens ook gelijk wat betreft Max. Zij is gewoon hoofdklassewaardig of haar vader nu invloed heeft of niet.

 22. met nauta eens, overschatte trainer en matige coach, heeft veel te danken aan booij en schopman!

 23. Nogal wat kritiek op die 2 buitenlandse speelsters van hdm. Ik ken er drie: Ybarra, Aguilar en Stockel. Moet ik aannnemen, dat het om de laatste twee gaat? Kunnen het samen prima vinden. In mijn perceptie heeft Stockel het schip juist aardig drijvende weten te houden. Of zie ik het verkeerd?

 24. hoe kan het dat ze dan zo goed draaien in de zaal?

 25. Herman heeft in het verleden goede resultaten geboekt bij DB. Echter heb ik het idee dat dat meer ondanks herman was.. Hij heeft een inlevingsvermogen van een Worm en is ook geen goede trainer. Daarnaast is hij behoorlijk vol van zichzelf. Binnen Push is hij ook niet bepaalt populair, het is dat de jonge spelers van h1 hem redelijk steunen, want bij de oudere spelers is hij zeker niet populair. Heel erg matig dat hij hdm in de steek laat, om nu al voor volgende jaar bezig te gaan.
  En klopt het inderdaad dat hij zijn vertrek niet eens zelf bij de speelsters heeft aangegeven, maar dat de TD dat heeft gedaan?

 26. @push fan

  een coach is onderdeel van het team, dus alle prestaties zijn een team effort (citaat Marc Lammers)
  Voor de rest is je commentaar van het zelfde niveau als je spelling: onder de maat.

 27. @hdm-er, deze Wessel heeft natuurlijk de persoonlijkheid van een Kiwi, dat hij na een paar wedstrijden vertrok en had gewoon moeten ingrijpen toen hij de macht kwijtraakte.

 28. Opmerkelijke club dat HDM als je de HDM’ers hier volgt.
  Het ligt dus nooit aan HDM, maar altijd aan anderen, ook al hebben die buiten HDM een behoorlijke hockey conduite staat – en worden ze daarom naar de club gehaald.
  Drie coaches vertrekken voortijdig, maar het ligt niet aan de keuzes van het HDM bestuur? Niet geloofwaardig.
  Je haalt talenten van buiten, internationals uit binnen- en buitenland, vanwege hun ervaring en hockeyend vermogen, maar je bestempelt ze als lastig als ze hun mening ventileren? Onzin.
  Beetje googlen leert dat een HDM’er op dit forum (dezelfde?) het vertrek van Verhoeff toen heel anders duidde. Ruimte voor Koninginnegedrag? Je haalt toch iemand die er boven uit steekt (Stockel, Van Geenhuizen) omdat je sportieve ambities hebt?! Zorg dan voor een coach die dergelijke ambtities vorm kan geven. Anders is het zonde van je “centen”.
  De discussie op dit forum maakt dat ik mijn mening bijstel en Kruis gelijk geef dat hij vertrekt.

 29. @PHe, hdm tophockey een wespennest. Bijzondere cultuur. Middelmaat regeert.

 30. @charles: eens. Amateurs beslissen over professionals (spelers en trainers). En dan gaat het – soms ook met de beste bedoelingen -verkeerd, en ligt altijd aan de ander. Ook een vorm van amateurisme, niet leren van je fouten maar teren op het verleden.

 31. @Phe, Als Maike Stockel vertrekt en men er niet in slaagt een gelijkwaardig opvolgster te vinden, dondert de hele zaak in elkaar. Alle verhalen ten spijt.

 32. Ik anders ook over die 2 buitenlanders gehoord! Van d1 speelsters!

 33. Waarom denkt iedereen het hier beter te weten? De ene zegt er is geen sfeer de andere wel. Niemand weet het zeker en ga aub niet doen alsof je alles weet. We weten niet hoe het precies zit en waarschijnlijk zullen we dat nooit weten.
  @charles
  Als maike Stöckel weg gaat betekent dat niet gelijk dat het hele team uit elkaar valt! Hoe weet jij dit zo zeker? Dit team heeft genoeg kwaliteit!
  Mensen moeten niet vooroordelen, misschien is de sfeer wel niet goed en zijn er mensen die alleen maar op anderen mensen zeiken en niet naar zichzelf kijken terwijl ze ook niet goed presteren. Trek geen conclusies als je er zelf geen deel van uitmaakt.
  En even voor de duidelijkheid. Verhoeff
  Danku!

 34. Waarom denkt iedereen het hier beter te weten? De ene zegt er is geen sfeer de andere wel. Niemand weet het zeker en ga aub niet doen alsof je alles weet. We weten niet hoe het precies zit en waarschijnlijk zullen we dat nooit weten.
  @charles
  Als maike Stöckel weg gaat betekent dat niet gelijk dat het hele team uit elkaar valt! Hoe weet jij dit zo zeker? Dit team heeft genoeg kwaliteit!
  Mensen moeten niet vooroordelen, misschien is de sfeer wel niet goed en zijn er mensen die alleen maar op anderen mensen zeiken en niet naar zichzelf kijken terwijl ze ook niet goed presteren. Trek geen conclusies als je er zelf geen deel van uitmaakt.
  En even voor de duidelijkheid. Verhoeff en Kruis zijn zelf opgestapt, niks te maken met ontslagen door bestuur
  Danku!

 35. @anoniem, denk dat het met de kwaliteit wel meevalt kijkend naar de ranglijst

 36. @joppe
  Dus Kampong en Rotterdam hebben geen kwaliteit?

 37. @anoniem, klopt

 38. Denk dat het bestuur, het publiek en de speelsters zelf HEEL blij zullen zijn als die 2 buitenlanders weg zijn!!!!komt het spel zeker ten goede!!

 39. @Agnesta en Anoniem,
  Kanonnenvoer, dat wordt het. Tess Meulemann is niet de oude meer en Mascha Kimman kan het niet alleen. En wie verder? OK, Pien van Nes voor de corners. Heeft zich goed ontwikkeld. De rest? Overgangsklasse-niveau.
  hdm strooit zichzelf zand in de ogen. Wil een hele boel, haalt dan kwaliteit in huis, maar is verbaasd als die kwaliteit vervolgens kritisch is naar het overwegend gebrek aan kwaliteit bij de rest. Wat niet abnormaal is.
  hdm teert te veel op een ooit in 1992 behaald landskampioenschap bij de heren. Verder momenteel sterke selectieteams bij de jeugd, met dank aan Zuid-Holland. Voor het overige? Veel naar binnengerichte gezelligheid rond de eigen bar.

 40. Ook een hdm-kenner

  hdm is echt een prachtclub en zeker (rond de bar) gezellig.
  Maar boven het maaiveld uitsteken is daar not done.
  Zonde, want het is volgens mij de club met de meeste potentie in Den Haag.
  Toch verandert er langzaam wel wat. De jeugdopleiding begint weer behoorlijk te draaien, nu ook bij de jongens. En er komen tegenwoordig jeugdspelers naar hdm.

 41. @ Allemaal, volgens mij is het niet de bedoeling dat we hier op de man spelen, zoals bij elk vertrek enz is naar buiten nooit precies duidelijk wat er allemaal speelt, volgens de 1 door gedrag spelers, volgens anderen is HK slecht, weer anderen is de bar te gezellig…
  denk dat het nooit precies duidelijk zal worden omdat nooit alle feiten exact naar buiten komen, en zo gaat dat bij elke club.

 42. Eén ding is zeker. Het tophockey in Den Haag is vrijwel exit. Wellicht dat HDM dames en HGC heren zich met hangen en wurmen nog handhaven.
  Logica zou meer samenwerking zijn om tophockey in Den Haag veilig te stellen. Daar zijn echter 3 partijen voor nodig HGC, HDM en HCKZ. Oud idee, we weten het, maar toch: nood breekt wet.
  De accomodatie bij veel tophockeysteden is gefinancierd door de gemeente (of de KNHB, Kampong).
  Dus prima dat Den Haag WK 2014 in huis heeft, maar echte ondersteuning voor het haagse tophockey is er niet.
  Mooie nieuwe hockeylocatie: Renbaan Duindigt, tribunes staan er al.
  Maar helaas clubkleurtjes zijn belangrijker dan tophockey in Den Haag overeind te houden. Lekker doormodderen boys and girls.

 43. Ook een hdm-kenner

  Zo moet er ook in Breda, Nijmegen, … samengewerkt gaan worden.

 44. hdm kenner7

  Kruis stond dinsdag avond al op het veld bij Push. Op dat zelfde moment was de td van hdm die meiden aan het vertellen dat Kruis stopt om een schokeffect te creëren. Hij laat ze in de steek om zelf zijn eigen hachje te redden bij Push.

 45. Van Oostduin

  hdm kan Kruis het beste snel vergeten en zich focussen op de twee komende wedstrijden. Veel belangrijker dunkt me. Geen klaagverhalen a.u.b. Het verleden is minder belangrijk dan de toekomst. Wil bij voorkeur ook volgend jaar in Den Haag nog naar een dames hoofdklasser kunnen gaan kijken.

 46. @Van Oostduin
  Dat zijn wijze woorden. Le roi est mort. Vive le roi!
  King Erik heeft nog heel wat werk te doen om Den Haag in hoofdklasse te houden.

 47. Klopt! Kruis stond dinsdagavond bij push al op het veld. De huidige begeleiding heeft een zeer goede band met Kruis en maakt dankbaar gebruik van zijn expertise.

 48. van Oostduin, keertje biertje drinken en praten over hockey in den haag? Mits je invloed hebt….

 49. Van Oostduin

  @hagenaar, Ik drink met iedereen graag een biertje over het hockey in Den Haag. Maar het is een zeer weerbarstige materie. Twee cultureel vergelijkbare en daardoor bevriende clubs, met de derde strategisch in het midden en bovendien voorzien van een zeer sterke en nooit gefuseerde clubcultuur sinds 1908. Ga er maar aan staan. Laten we op de kortere termijn Erik van Driel alle succes wensen. Hij en zijn team zullen het nodig hebben. Belangrijk, dat ze dan de gelederen gesloten houden en er SAMEN voor gaan. Publiek er stevig achter en dan maar duimen.

 50. @oostduin, ok het probleem is bekend. Vindt het alleen zonde, stap over de weerbarstigheid heen. Ik kijk zondag in Wassenaar en wens Erik alle succes.

 51. Ook een hdm-kenner

  Ze hoeven ook niet te fuseren, maar een samenwerking met bij voorkeur 1 stichting tophockey zou prachtig zijn.

 52. Van Oostduin

  @hagenaar, Zie ze nog niet zo snel gedrieen samenwerken. Drie is sowieso al snel een kwetsbaar getal. Al snel twee tegen een. Kloof tussen hdm en de twee anderen cultureel ook erg groot. Zit heel diep en emotioneel. Zeker in de kern van de club. Soms van generatie op generatie. Een combi tussen HCKZ en HGC is in mijn ogen zeker haalbaar. Veel dwarsverbanden. Vergelijkbare doelgroep. Beide nou niet echt brede volksclubs. Je mag ze ook elitair noemen. Daarbij is dan een belangrijke rol voor ABNAmro weggelegd. Zie hdm eerder samenwerken met Craeyenhout. Past beter. hdm heeft veel te verliezen. Ben zelf vanmiddag op de Klatteweg te vinden. Heb dat iemand beloofd.

 53. Grappig, dat veronderstelde cultuurverschil tussen enerzijds hdm en anderzijds KZ en HGC.
  Ik – en ik denk dat ik enig recht van spreken heb – denk dat het verschil tussen hdm en HGC wel veel minder groot zou kunnen zijn dan velen denken; dat er tussen hdm en HGC wel eens veel meer gelijkenis zou kunnen bestaan dan tussen KZ en HGC.
  Overigens lijkt hdm – Groen Geel een ideale combi: hdm een prachtige overvloed aan jeugd en iets te weinig senioren – Groen Geel geen jeugd en ruim voldoende senioren. GG zou nog wel eens een belangrijke speler kunnen worden in De Haagsche Balts!

 54. @hdm’er, ik schat in dat gezien locatie Groen Geel + HGC als vereniging dan logischer zou zijn. HGC heeft denk ik ook zeer veel jeugd.
  Maar het gaat om bundelen tophockey krachten in Den Haag. Om talenten aan Den Haag te binden en het HK-schap in Den Haag overeind te houden. Groen Geel richt zich meer op het recreatieve hockey.

 55. Ook van hdm

  @Hagenaar
  Je vergeet dat GG en HGC niet zo’n beste relatie met elkaar hebben…..

 56. @Ook van hdm, met wie in de directe omgeving van hdm onderhoudt hdm een warme relatie?

 57. Push supporter

  Als je weet dat de bijnaam in Breda e.o. van Herman Kruis de Herminator is dan weet je genoeg…
  Seizoen van ons H1 was al 3 weken geleden klaar en één ding is nu al duidelijk; volgend seizoen gaat H1 geen rol van betekenis spelen, 7 huidige basisspelers vertrekken na dit seizoen. Maar dat hoeft natuurlijk niets met elkaar te maken hebben…..

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂