Hertzberger: “Alle lof voor Den Bosch”

“Ik heb hier echt schijt aan. Vind het echt klote, het hele team hoor, daar niet van. Kijk, als je echt slecht speelt en niks creëert en zij doen het allemaal heel goed, dan is het prima. Ik vond ons niet zo heel slecht spelen.”

De eerste twintig minuten zette Den Bosch de heren van Rotterdam flink onder druk en konden de Rotterdammers hun spitsen amper bereiken. “We wisten dat het zou gebeuren, want dat deden ze vorige week tegen Bloemendaal ook, maar wat hebben ze nou uiteindelijk gecreëerd? Vrij weinig. Volgens mij hadden wij na twee minuten een strafcorner en die moest er gewoon in. We hebben genoeg gecreëerd en zat kansen gehad, maar het ging gewoon niet gebeuren.”

“Alle lof voor Den Bosch, ze hebben het goed gedaan, maar we hadden gewoon echt niet hoeven verliezen. Als we deze wedstrijd tien keer spelen, win je hem denk ik negen keer, maar dat ene verlies was nu.”

De topscorer van de competitie benadrukt nog dat het duel van zondag niet voor die dag telde, maar voor in mei: de play-offs. “We spelen voor mei, om in mei goed te zijn. Vorige week stonden we 3-0 voor, maar we hebben tegen elkaar gezegd: hou die voet op het gaspedaal, want we spelen niet voor de punten van vandaag maar voor de vorm in mei. Het gaat er om hoe we het in mei gaan doen.”

Ook Hertzberger haalt, net als coach Reinoud Wolff,  nog even de blessure van de scheidsrechter aan: “Het is makkelijk om te zeggen dat dat het verschil heeft gemaakt. Wij proberen momenten te creëren om onze tegenstander tot het gaatje te laten gaan. Iedere keer als dat bijna zo was kreeg Den Bosch de mogelijkheid om naar binnen te gaan en te herstellen doordat het spel stil lag door de blessure van de scheidsrechter. Dat gebeurde drie keer. Dat hielp niet mee, maar we zijn niet opzoek naar excuses. Den Bosch heeft het goed gedaan.”

 

Reageer