Hertzberger: “Het is vooral leuk om te kijken hoe je ervoor staat”

Rotterdam-aanvoerder Jeroen Hertzberger en zijn coach Reinoud Wolff zijn tevreden met de winst van de ABN AMRO Cup, maar laten in het AD weten niet te veel waarde te hechten aan dit toernooi.
Wolff is blij dat zijn ploeg vertrouwend heeft getankt een week voor de competitiestart: “Het is fijn om in de laatste week voor de start van de competitie aan elkaar te laten zien dat we een aardig niveau kunnen ontwikkelen. En dat hebben we de afgelopen dagen vrij aardig gedaan.”
Dat landskampioen Amsterdam slechts negende werd zegt volgens Wolff niet zoveel. De voorrondes zijn regionaal ingedeeld, waardoor Amsterdam op donderdag tegen Pinoké en Bloemendaal speelde. “De verschillende groepen zijn daardoor niet even sterk”, aldus Wolff.
Aangezien de voorrondes over slechts 35 minuten per wedstrijd worden gespeeld is het winnen van de ABN AMRO Cup volgens Hertzberger voor een groot gedeelte afhankelijk van toeval en geluk. Hertzberger: “Het is vooral leuk om te kijken hoe je ervoor staat.”
De aanvoerder van de verliezend play-off finalist van vorig jaar denkt dat zijn ploeg er in de breedte op vooruit is gegaan: “We hebben in elke linie één of twee gelijkwaardige wissels. Daardoor speelt iedereen wat minder lang. Vorig seizoen waren we altijd wel een kwartiertje wat slechter door vermoeidheid. Dat gaat dit seizoen niet gebeuren. Ik denk dat we daardoor vooral in de tweede helft van wedstrijden het verschil kunnen gaan maken.”
Zondag mag Rotterdam op ’t Kopje tegen Bloemendaal bewijzen dat het écht klaar is voor het seizoen.
 

Reageer