HGC voorzitter Tjeerd Boven: “Jan Jorn is net even een frisse wind”

Bij de heren van HGC zat Jan Jorn van ’t Land gisteren op de bank als hoofdcoach en niet Alex Verga. Na het verlies van afgelopen vrijdag bij concurrent Laren besloot het clubbestuur in te grijpen. Het gewenste schokeffect in het thuisduel met Den Bosch bleef uit.

“HGC heeft een tijdje niet goed gepresteerd. Op het moment dat een team niet draait, moet je veranderingen doorvoeren,” lichtte voorzitter Tjeerd Boven toe in het AD/Haagsche Courant. “We verloren bij Laren, ook met slecht spel. Er moest wat gebeuren, met nog drie wedstrijden te gaan. We willen graag van die tiende plek af. Het gaat om HGC.”

De keuze voor tussenpaus viel op Van ’t Land. “We hebben het contract met Jan Jorn als assistent afgelopen week ook verlengd. Hij is een continue factor. De jongens kennen hem goed en Jan Jorn zal het toch een tikkie anders invullen dan Alex. Het is net even een frisse wind. Als commissie tophockey vonden wij dit het beste alternatief.”

Een direct schokeffect had de trainerswissel niet in Den Bosch. De ploeg uit Wassenaar ging namelijk met 2-1 onderuit. De twee laatste tegenstanders in de hoofdklasse zijn koploper Oranje Zwart (uit) en nummer zes Pinoké (thuis).

Comments (1)

  1. Frisse wind? Van ’t Land was toch koppel met Verga bij HGC. Raar verhaal….

Reageer