HGC’er Floris Benschop: “Toen knapte er wel iets in mij”

Als er awards voor pechvogel van de eerste seizoenshelft waren, dan zou Floris Benschop zonder twijfel één van de genomineerden zijn. De 23-jarige HGC’er speelde door blessureleed nog geen enkele wedstrijd. De tweede competitiehelft, moet voor de Hagenaar meer geluk brengen.

Slechts een paar dagen was Floris Benschop verwijderd van de competitiestart met HGC in de hoofdklasse afgelopen zomer. Maar in een oefenwedstrijd tegen Voordaan, tijdens de ABN Amro Cup in september, ging het mis toen hij bij een sprint zijn linker hamstring afscheurde. Een revalidatie van vier a zes weken leek er in het verschiet te liggen, maar meerdere malen kende Benschop een tegenslag. Zijn rentree laat daardoor nog steeds op zich wachten.

“Sinds september is het drie keer opnieuw fout gegaan,” verduidelijkt de pechvogel. “Twee keer op de training en nog een keertje tijdens het hardlopen. Dan rekte ik mijn spier te veel op en belandde ik weer in dezelfde cyclus.” Vooral de tweede tegenslag begin november was een hard gelag voor Benschop, die toen net heel dicht bij zijn rentree was in het uitduel met Den Bosch. “Toen knapte er wel iets in mij. De andere keren kon ik het wel aan, maar mentaal was dat de grootste klap. Ik was zo dichtbij en dan word je weer teruggeworpen.”

Het gekwakkel met de hamstring had niet alleen tot gevolg dat Benschop in de eerste competitiehelft geen enkele wedstrijd speelde in de hoofdklasse, maar ook dat de voormalig jeugdinternational zich niet verder kon ontwikkelen. Gezien zijn leeftijd van 23 jaar, en het WK van volgend jaar in zijn eigen stad den Haag, wilde Benschop dit seizoen graag een grote sprong voorwaarts maken. “Met Oranje en het WK zelf ben ik nu niet echt bezig. Ik wil gewoon graag spelen. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik alles wel zo’n beetje gezien heb. In die zin dat nu weet hoe ik me als topsporter optimaal moet voorbereiden op een seizoen. Ik had alles op een rijtje en heb de zomer dat ik daarvan niet heb kunnen profiteren. Het seizoen begint nu pas voor mij.”

Reageer