HIC-keepster Van Beek: “We hebben geen botsingen gehad”

Eerder werd al bekend dat Robert Justus de vrouwen van HIC aan het einde van dit seizoen alweer gaat verlaten, en dat terwijl het zo goed gaat. Hoofdklassehockey.nl sprak eerder al met de commissie tophockey van HIC over het vertrek van Justus, in Hockey Weekly spreekt Edwards Swiers met keepster Merel van Beek.
“Ik vind het jammer dat er ons na één seizoen alweer een wisseling te wachten staat. Je kunt, naar mijn mening, beter iemand hebben die langer voor de groep staat.” Wat haar betreft was Justus gebleven. “De resultaten liegen er niet om.” Ze snapt het ook niet zo goed dat hij gaat. “We hebben geen botsingen gehad, er zijn geen ruzies of zo.”
Maar toch, er komt een einde aan de samenwerking. “We gaan de rit met Robbie wel vol fanatisme afmaken.” De kans is dat HIC straks de hoofdklasse ingaat, maar dan sowieso zonder Justus. Hijzelf wil er zo min mogelijk over zeggen om rust rond het team te bewaren. Maar er is verschil in mening. Van Beek: “De weg kan op verschillende manieren bewandeld worden.” Het bestuur heeft duidelijk gemaakt dat er geen geld is voor flinke investeringen, in selectie en faciliteiten. De aanleg van een vijfde veld, waar alle leden van meeprofiteren, heeft de prioriteit.

Lees het volledige artikel in de Hockey Weekly van donderdag 14 maart.

Reageer