Hiebendaal: “Hattrick maken is altijd leuk”

HGC was zondag op dreef. Na een moeilijke eerste competitiehelft schoot de ploeg uit Wassenaar bijna letterlijk uit de startblokken. Van de zes doelpunten waren er drie treffers van de jonge spits Tom Hiebendaal: “Het ging heel goed ja!”

Hiebendaal was erg blij met de drie punten die hij met zijn team haalde en dat hij nog wat goaltjes mee kon pikken was ook niet verkeerd. “Moet wel eerlijk zeggen dat ik niet heel goed gedekt werd. Eén goal was een tip-in en ik kan mij herinneren dat ik helemaal vrij stond.”

Het ging bij Hiebendaal goed, omdat hij zondag fijne ballen kreeg aangespeeld en volgens hem ging het als collectief ook beter dan voor de winterstop. “Voor de winterstop speelde ik 50 à 60 minuten. Als dat elke week wordt het heel vermoeiend. Nu kunnen we sneller en meer doorwisselen, iedereen speelt op zijn eigen plek en dan gaat het rendement omhoog. Het is ook fijn dat Floris, Dick en Goof (Benschop, Möhlmann en Van der Kamp, red.) terug zijn.”

Hiebendaal vertelt dat HGC Heren 1 meer een team is geworden. “We hebben gesprekken gehad en aan team-building gedaan. Ik denk dat dat ook heeft bijgedragen aan onze prestatie. Het team loopt beter.”

Als Hiebendaal moest kiezen wat zijn mooiste goal was, dan is het toch de derde. “Het eerste doelpunt lag er al na vier minuten in en dat was een hele rare. De tweede was ook mooi, maar ik kies voor de derde, want toen werd het een hattrick en een hattrick maken is altijd leuk.”

Comments (2)

  1. We gaan nog veel over dit talent horen!

  2. Zou een goede voor Bloemendaal zijn, als Brouwer vertrekt!

Reageer