Highlights: Dames hoofdklasse speelronde 17

Den Bosch – Hurley 1-0 (1-0)

Den Bosch heeft vandaag een clubrecord geëvenaard. De Bosschenaren hebben inmiddels negentien Hoofdklasseduels op rij gewonnen. Sabine Mol maakte het enige doelpunt van de wedstrijd uit een strafcorner.

Amsterdam – MOP 2-0 (1-0)

Door de winst op MOP stelde Amsterdam vandaag een plek in de play-offs veilig, mede dankzij Hurley en Laren, die vandaag punten verspeelden. Dankzij een doelpunt van Eva de Goede (eerste helft) en Emily Hurtz (tweede helft) won Amsterdam voor de elfde keer op rij van MOP.

SCHC – HDM 4-0 (2-0)

SCHC bereikte vandaag een mijlpaal; de overwinning op HDM betekende de honderdste zege in een regulier Hoofdklasseduel. Elf andere clubs gingen SCHC voor. Claire Verhage, Carlien Dirkse van de Heuvel, Caia van Maasakker en Maike Stöckel waren trefzeker voor de Bilthovense dames.

De Terriërs – Laren 3-1 (0-1)

De goede vorm van Laren is ver te zoeken. De dames verloren teleurstellend van hekkensluiter De Terriërs; de vierde nederlaag op rij voor Laren. De ploeg van Maarten Gehner kwam in de eerste helft nog op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Kim Lammers, maar in de tweede helft kwam De Terriërs met drie doelpunten flink langszij. Nikki Schutte (2x) en Annelot Jansen raakten het doel.

Oranje Zwart – Pinoké 3-0 (2-0)

Het is Pinoké niet gelukt revanche te nemen op Oranje Zwart. Waar het heenduel tussen beide ploegen in een 5-2 nederlaag voor Pinoké eindigde, stapten de Steekneuzen vandaag met een 3-0 nederlaag van het veld. Liselotte van Mens en Nouschka Snijders (2x) namen de doelpunten voor hun rekening.

Nijmegen – Kampong 1-2 (1-1)

De Utrechters wisten de laatste zes Hoofdklasseduels tegen Nijmegen al te winnen. Ook vandaag stapte Kampong als winnaar van het veld. In de eerste helft stond het nog gelijkspel na doelpunten van Marsha Merescia en Dorien Koolen. In de tweede helft was het wederom Marsha Marescia die voor Kampong het doel trof. Nijmegen heeft inmiddels al vijf wedstrijden geen punt meer gepakt en staat er nog maar één boven De Terriërs.

Comments (28)

 1. De Terriers-Laren 3-1
  Nikki Schutte 2x en Annelot 1x
  Goede redactie hier

 2. Wat is er bij de Larense dames aan de hand?? Er zijn wat mensen weggegaan maar verliezen van de terriers..

 3. @ali ik weet het wel, ze dachten er veel te makkelijk over en De Terriërs waren vooral de tweede helft net even wat beter, en het publiek stond er weer gewedig achter! Maar over het spel van Laren verbaasde ik mij ook! van een club die volgens mij de europa cup nog had gewonnen hadden wij in Heiloo wel even wat meer verwacht.

 4. Er zijn niet zomaar “wat mensen” vertrokken bij Laren, de ploeg is in iedere linie zeer verzwakt na vertrek van Welten, Dijkstra, De Blaey, Muller. Dat vul je niet ongestraft in vanuit junioren teams, blijkt maar weer. Team is geen schim van vorige seizoenen, leunt te zwaar op 2 bijzondere speelsters (van geenhuizen, van as), dat houd je geen seizoen vol. Bestuur Laren moet zich maar achter oren krabben over het beleid anders spelen ze binnen 2 seizoenen weer tegen Terriers – in overgangsklasse.

 5. En als Van As en Van Geenhuizen dan ook nog een tijdje gebleseerd zijn dan ben je dus niets meer..

  Er moet iets gebeuren en snel!! Als dit in voetbal zou gebeuren dan zouden er koppen rollen, hockey is geen voetbal maar mag wel iets professioneler worden. Weg met de coach of wat dan ook

 6. Werkelijk een wanprestatie van Laren natuurlijk, met respect voor de Terriers maar daar mag Laren natuurlijk niet van verliezen.

  Er zijn zeker een aantal toppers vertrokken cq gestopt maar dan nog moet Laren met het huidige team gewoon bij de eerste 4 eindigen.

  Er loopt genoeg jong talent rond en die moeten natuurlijk de tijd krijgen om te rijpen maar wat laten de internationals weinig zien.

 7. Natuurlijk een wanprestatie van laren en er zijn goede speelsters weg. Maar dit team mag niet van de terriers verliezen! Misschien toch een te grote gok genomen met de “onervaren” Gehner?

 8. @Bram, dat zou zomaar kunnen. Maar je ziet het bv ook aan de cijfers van Kim Lammers maakt dit seizoen amper goals, en ja als die niet scoort zijn er niet heel veel anderen die dit wel doen.

 9. ik vind dat van As, die toch genoeg betaald zal krijgen zich ook niet erg laat zien de laatste weten. Ze haalt ook geen punten meer binnen op de weeklijst. Een harde coach hebben die meiden nodig die korte metten maakt met diva gedrag, nu zijn de topspelers de baas ipv de coach. Tis de omgekeerde wereld

 10. Laren heeft het nu wel verpest mogelijk ja. Oz, Kampong of Hurley zal het halen denk ik. Mooi, want die spelen allemaal nog tegen elkaar.
  Mooi van de terriers, succes als je daar nog heen moet, dat is flink balen nu.

 11. @Sjon, Het bedenkelijke is dat zelfs Laren het gewoon nog kan halen, zegt ook heel veel over de dameshoofdklasse.

 12. @sjon

  Want? Laren staat 1 punt onder play offs!

  @joep

  Dat klopt! Zegt misschien ook wel iets over de breedte van het elftal. De internationals kunnen het niet samen, die hebben meer nodig en de “afvallers” van vorig seizoen zijn duidelijk niet opgevangen.

 13. @Bram, denk dat je het juist zegt.

 14. Het zegt juist dat de dames hoofdklasse veel leuker is geworden. Allen Van As en Sombroek in je team hebben, is dus niet meer genoeg om makkelijk po te halen.
  Ik zie ook wel dat ze met 23 punten natuurlijk nog vol meedoen, maar er is sinds de winterstop alleen nog maar verloren en met het programma wat ze hebben. denk ik dat ze het niet gaan redden. De moraal zal daar niet heel hoog zijn en ploegen als kampong, hurley en oz zullen juist een goede moraal hebben in een strijd voor de po.

 15. @Sjon, het geeft dus aan dat als je zoals Laren 4x achter elkaar verliest maar nog steeds in de race bent voor het 4e playoff ticket dat het niveau van de dameshoofdklasse niet al te hoog is.

 16. Juist precies andersom.Beter dan de afgelopen jaren, iedereen kan van iedereen winnen (Top 3 daargelaten).
  Zie geen enkele logica in wat je zegt.

 17. @Sjon, datr heb ik nou met jou woorden, slaan nergens op.

  Is werkelijk in geen andere competitie denkbaar dat je 4x achterelkaar verliest en nog straks de playoffs zou kunnen halen.

 18. De verantwoordelijke bestuurders van LarenMHC mogen zich zeker achter de oren krabben . Hebben veel te makkelijk gedacht over het al dan niet behouden van de teamselektie van de afgelopen jaren. Waarschijnlijk, heel opportunistisch, niet veel moeite gedaan om mensen binnen boord te houden.Je moet immers blij zijn als je bij de dames van Laren mag spelen.En de diva’s moeten betaald worden en vooral heel veel aandacht krijgen. Maar de dragende spelers van nu waren aan het eind van vorig seizoen, toen het er op aankwam ,ook al steeds geblesseerd. Oranje was en is nog steeds belangrijker voor hen als Larenblauw.
  Lammers heeft zowel op de Spelen als daarna niet de vorm laten zien die je mocht verwachten. Misschien toch niet in staat om zelf te scoren uit de sleeppushes en uit veldspel zonder de assists van Dijkstra,Welten en Mueller.
  Natuurlijk wel ook pech dat Bos geblesseerd raakte,misschien wordt het wat rustiger in de achterste linie straks. Sombroek kan veel maar niet alles. Jammer dat het bestuur verzuimde voldoende backup te regelen . Nu maar het beste ervan hopen voor de rest van het seizoen.
  Linker rijtje moet toch mogelijk zijn.
  De sterspeelsters moeten ernstig naar zichzelf kijken en niet de totale verantwoording bij Gehner leggen. Zij moeten ook zelfsturend kunnen zijn, met zoveel ervaring.

 19. Maar je kunt het een international toch niet verwijten dat Oranje belangrijker is dan het Laren blauw?? Voor elke international geldt toch dat de club leuk is en je het zo goed mogelijk wilt doen maar dat het uiteindelijk om de grote wedstrijden van Oranje gaat?

  En bedoel je met diva gedrag en sterspeelsters Naomi ofzo?

  Ik ken haar niet persoonlijk maar denk niet dat het een diva is. Ze is dan wel 1 vd bekendste hockeyers maar ook 1 vd beste en dat ze nu al weken geblesseerd is en niet mee speelt, wat kan zij daar aan doen? Als je niet mee speelt is het nogal lastig om naar jezelf te kijken..

  Maar dat er iets moet gebeuren binnen Laren dat is wel duidelijk!

 20. SCHC ook officieel geplaatst voor playoffs.

 21. @Gerrit, Schc is nog niet officieel geplaatst.

 22. @ @ miriam : Ik verwijt niemand iets hoor,maar uitte mijn bedenkingen bij het tophockeybeleid van LarenMHC. Ik vind helemaal niet dat Naomi divagedrag vertoont, maar degene die als de sterspeelsters van Laren beschouwd worden,kregen heel veel aandacht vorig jaar. Nu is het akelig stil,toch? LarenMHC heeft waarschijnlijk gedacht dat ze het wel zouden redden met een paar dragende speelsters minder.
  Waren ze ook niet erg laat met het presenteren van een nieuwe coach?
  Geblesserd of niet, de dragende speelsters van Laren Dames 1 zijn op dit moment onzichtbaar.
  Ze(club en speelsters) moeten de koppen bij elkaar steken om te zorgen dat ze beter voor het voetlicht komen.
  De club Den Bosch is dagelijks in het nieuws,ook als er niet gespeeld wordt.
  Laren gaat nu de Europacup verdedigen die ze vorig jaar wonnen.Je leest er toch helemaal niets over?
  Ik vind het allemaal wat ongeinteresseerd overkomen en dat is jammer.

 23. Effe terug naar school Bert. OZ en Kampong spelen nog tegen ekaar en kunnen dus niet allebei 15 punten halen case closed. Dank je.

 24. @Gerrit, het is nog niet definitief, is het enige wat ik meedeel.

  Verder is je reactie nogal onvolwassen, Schc gaat het zeker halen maar het is nog niet definitief.

 25. Het is DEFINITIEF als je 3e staat en je kan maximaal door 1 ploeg nog ingehaald worden. Dat is het geval. Onmogelijk dat SCHC buiten de top 4 valt dus is het definitief! Ben zeer benieuwd naar jouw redenering. Hoe volwasswn dan ook 🙂

 26. @Gerrit, het is definitief als er op Teletekst een sterretje staat.

  Maar lijkt me niet iets om verder op door te gaan, we weten allebei dat ze de playoffs gaan halen.

  Niemand zegt verder ook dat Schc buiten de top 4 valt.

 27. Je hebt gelijk Gerrit, ik had niet zo goed gerekend. Groet Bert…

 28. @Gerrit, Jammer dit.

Reageer