Highlights heren vrijdagavond 22 maart

De heren uit de hoofdklasse hebben vanavond de wedstrijden van 24 februari ingehaald. SCHC ging over de knie bij Oranje Zwart en de kraker Pinoké – Amsterdam bleef lang spannend. Wat er gebeurde in de topper Rotterdam – Bloemendaal lees je hier.

Rotterdam – Bloemendaal 4-2 (2-0)

De topper van deze speelronde was erg spannend. De havenstedelingen gingen met een 2-0 voorsprong de rust in. Kort na de hervatting maakte Ronald Brouwer de aansluitingstreffer en de Mussen waren op jacht naar de gelijkmaker. Timmo Kranstauber stak daar een stokje voor en breidde de marge weer uit naar twee, waarop Rogier hofman het gat weer wist te verkleinen. De ploeg van Reinoud Wolff gaf nog een keer gas bij en vlak voor tijd gooide Sjoerd Gerritsen de wedstrijd op slot.

Pinoké – Amsterdam 2-3 (1-1)

De hoofdstedelingen verloren voor de winterstop tweemaal, maar lijken weer herboren. In de bosderby gaat het behalve om de punten ook om de eer. Voor de pauze was de wedstrijd nog even spannend als in het tweede bedrijf. Bij een 1-1 gelijke stand schoot Valentin Verga de 1-2 binnen, waarna Pinoké via Balder Bomans de stand weer gelijk trok. Het bleef lang spannend, maar Amsterdam trok uiteindelijk aan het langste eind.

Oranje Zwart – SCHC 5-1 (2-0)

Voor rust wist de ploeg van Pim Wijzenbeek de marge nog beperkt te houden, 2-0. In het tweede bedrijf was Oranje Zwart op eigen mat gewoon te sterk voor SCHC. Een forse overwinning voor de Eindhovenaren.

Den Bosch  – Schaerweijde 2-2 (2-2)

Een leuke pot onderin de competitie. Het beloofde een echte strijd te worden en dat was het ook. Beide teams schoten uit de startblokken en het was Phillip Engelkens die de eerste goal namens Schaerweijde er in prikte. Den Bosch kwam weer op gelijke hoogte en nam ook de leiding met 2-1. Nog voor de pauze was de stand weer gelijk en daar bleef het bij.

Kampong – HGC 2-1 (0-0)

Het gaat bij beide ploegen niet echt van een leien dakje de laatste tijd. Kampong kampt met blessures en HGC lijkt net genezen, maar winnen lukt nog niet echt. Wel tegen Kampong? De ploeg van Alex Verga hield lang stand tegen de Utrechters, maar het waren superspitsen Roderick Weusthof en Constantijn Jonker die de wedstrijd bepaalden.

Voordaan – Laren 1-2 (0-0)

Zowel Voordaan als Laren konden vanavond de punten hard gebruiken. Het liep lang gelijk op en ondanks de kansen werd er geen enkele verzilverd. In het tweede bedrijf ging het bij Laren wat beter, want zij kwamen op voorsprong door een treffer van Steven Westra. Vijf minuten later was het weer raak voor de ploeg uit ’t Gooi. Voordaan spits Phillip Meulenbroek deed nog wat terug, maar dat bracht de stand voor Laren niet meer in gevaar

Klik hier voor een volledig overzicht van de stand en uitslagen.

Comments (2)

  1. zo, dat wordt nog spannend voor Bl’ daal. vandaag mijn Pinoke gezien, wat een armoede…Amsterdam was helaas veel beter. Pinoke speelt een verloren jaar, geen ziel in de ploeg.

  2. Goed stuk bij Pinoke – Amsterdam: “De hoofdstedelingen” Super duidelijk om wie dit gaat!

Reageer