Highlights: Hoofdklasse dames speelronde 16

Kampong – Den Bosch 0-1 (0-1)

Den Bosch bereikte vandaag een mijlpaal. Het duel met Kampong was voor de Brabanders het 500e reguliere Hoofdklasseduel. Net als de eerste vijftien wedstrijden van dit seizoen, stapte de Brabanders vandaag als winnaar van het veld. Het enige doelpunt in de wedstrijd werd gemaakt door Emilie Mol.

HDM – Amsterdam 2-5 (2-4).

De inhaalslag van HDM werd vandaag niet voortgezet. De Haagse vrouwen kwamen in de eerste helft weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar deze werd vlak voor rust weggepoetst dankzij doelpunten van Eva de Goede, Emily Hurtz, Kitty van Malen en Jackey Schoenakker. In de tweede helft maakte Ellen Hoog de 2-5.

Laren – SCHC 1-5 (0-1)

Opnieuw een nederlaag voor de dames uit Laren. De ploeg van Maarten Gehner werd in de tweede helft weggespeeld door SCHC. De nummer 3 stond lang nog met slechts 1-2 voor, maar maakte vervolgens drie doelpunten in vijf minuten tijd. Carlien Dirkse van den Heuvel scoorde vandaag twee keer.

Hurley – De Terriërs 6-0 (4-0)

In oktober won Hurley met 1-0 nog moeizaam van De Terriërs. Vandaag werd het een doelpuntenfestijn. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 6-0. De doelpunten kwamen op naam van Yaël Goudsmit (2x, waarvan één strafcorner), Sabine van Silfhout (2x uit een strafcorner), Carlijn Welten en Stéphanie van der Raad. De kans dat De Terriërs rechtstreekse degradatie nog kan ontlopen, wordt steeds kleiner.

MOP – Oranje Zwart 1-3 (0-1) 

Op eigen veld verloor de ploeg uit Eindhoven in oktober nog met 4-2 van MOP. Vandaag in Vught lukte het Oranje Zwart wel te winnen. Marilyn Agliotti was met twee doelpunten belangrijk. Tina Bachmann maakte de 0-3 uit een strafbal. MOP kon met één puntje te weinig terug doen.

Pinoké – Nijmegen 3-1 (2-0)

Een spannende wedstrijd onderaan de ranglijst. De vrouwen van Pinoké verrichtten goede zaken. Na de eerste helft stond Pinoké met 2-0 voor, daarna maakten beide teams nog één doelpunt. Pinoké bezet nog steeds de tiende plaats, met zeven punten voorsprong op Nijmegen.

Reageer