Highlights: Hoofdklasse heren speelronde 14

SCHC – Voordaan 3-1 (1-1)

Het was vanavond alles of niets voor beide teams. Het nieuwe spelsyteem van SCHC zou ervoor moeten zorgen dat ze uit de degradatiezone komen. De ploeg van Pim Wijzenbeek kwam op voorsprong, maar Voordaan kwam voor rust nog op gelijke hoogte. SCHC moest bij achterstand spel maken en dat lukte. In de slotfase was Johannes Mooij namens SCHC trefzeker en in 70ste minuut nam Robbert van de Peppel de 3-1 voor zijn rekening. Een belangrijke overwinning voor Stichtsche.

Schaerweijde – Kampong  4-7 (1-3)

Het was een doelpuntenfeest in Zeist met Mark Noë en Constantijn Jonker in de hoofdrol.  Voor rust kwamen de Utrechters op voorsprong en Kampong leek op een comfortabele voordeel te staan, maar Schaerweijde knokte zich terug via Noë.  Jonker, die duidelijk genezen leek te zijn van zijn kwetsuur, had met zijn drie treffers een antwoord. In de slotseconden scoorde Weusthof wederom uit een strafcorner en bepaalde daarmee de eindstand.

Bloemendaal – Pinoké  0-1 (0-0)

Er gebeurde vrij weinig op het scorebord in Bloemendaal. De ploegen leken op een doelpuntloze wedstrijd af te stevenen. De Steekneuzen trokken toch aan het langste eind door hun strafcorner te benutten. Justin Reid-Ross was door zijn doelpunt de man van de avond voor Pinoké.

Den Bosch – Oranje Zwart 1-2 (0-0)

Lang stond er nog helemaal niks op het scorebord. Het leek er even op dat Den Bosch thuis goede zaken zou doen tegen de koploper. Pas in de tweede helft kwam Oranje Zwart op 2-0 voorsprong en Robert van der Horst gaf de thuisploeg een presentje door een eigen doelpunt te maken.

HGC – Rotterdam 0-1 (0-0)

Rotterdam leek zich te verslikken in HGC. Lang kwam geen enkele ploeg tot scoren. Werd het weer een verrassende uitslag voor de ploeg van Reinoud Wollff? Gelukkig voor Rotterdam hebben zij Simon Child in het team, want hij zorgde voor de winnende treffer.

Amsterdam – Laren 3-2 (2-1)

Laren schoot uit de startblokken en stond na 13 minuten op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Martijn Havenga. Voor rust bracht Mirco Pruyser Amsterdam op gelijke hoogte en de Spanjaard Santi Freixa deed er een schepje bovenop door de 2-1 in te prikken. In het tweede bedrijf was Nicki Leijs trefzeker uit een strafcorner en leek de winst voor de hoofdstedelingen zeker. Laren deed nog wat terug, maar dat bracht de stand voor Amsterdam niet in gevaar.

 

Comments (7)

 1. Zelden zo´n futloos Bloemendaal gezien. Traag tempo, bal van de stick laten schieten, nauwelijks kansen creeren en als geheel onsamenhangend. Garcia heeft deze ploeg nog niet aan de praat gekregen, en veel tijd heeft hij niet meer. Vond eigenlijk alleen W. Jolie, Stockmann en Schuurman een fitte indruk maken. Bloemendaal maakt het zichzelf onnodig lastig. Voor een playoff plek moet je nu uit winnen van Kampong, Rotterdam en Amsterdam, een enorme zware opgave. Eerlijk is eerlijk, Bloemendaal is in deze vorm de nummer 5 van de hoofdklasse, en volgens de meeste toeschouwers vanavond zelfs de nummer 6.

 2. Robert van der Horst eigen doelpunt….. het was toch echt Joost Rademakers die de bal in eigen goal werkte.

 3. De 2-1 van SCHC was zeer dubieus, de spelers juichten niet eens. Het was niet te zien of de bal werd aangeraakt. Heel zuur voor Voordaan! Hadden zelf meer kansen moeten creëren maar waren zeker de betere ploeg.

 4. Wordt het geen tijd dat we afscheid gaan nemen van meneer bruning? Al tijden een van de minste. Bij de minste weerstand trekt hij maar een gele kaart. Er is echt wel wat beters.

 5. Amsterdam

  Rondje matchfixing. Bij schc-pinoke was de arbitrage ook al dubieus.

 6. Erg jammer dat voordaan alleen maar over het al dan niet af te keuren doelpunt praat. De scheidsrechters in Bilthoven waren inderdaad af en toe niet best maar men praat maar over 1 ding. SCHC had in de 1e helft een 100% strafbal moeten krijgen, dit werd een strafcorner. Bij de 1-1 van voordaan werd een dubieuze strafverzwaring toegepast, die de rest van de wedstrijd niet consequent werd toegepast. Ik stond precies naast het punt waar de dubieuze goal is gevallen. Mijns inziens werd de bal weldegelijk aangeraakt (althans van richting veranderd) en als er dus geen shoot oid was een geldig doelpunt. De wedstrijd was van een zeer laag niveau dus wat dat betreft pasten de scheidsrechters daar prima bij. Voordaan had meer balbezit maar daar hield het ook mee op. Weinig kansen gezien, van beide partijen. Wel leuk voor de competitie dat het weer spannend is.

 7. @Kees,

  Ben het eens met die strafbal. Voor de rest heef SCHC werkelijk niets gedaan en was Voordaan niet bij machte om kansen te creeren. De bal werd niet aangeraakt. Bruning past wat omgekeerde bewijslast toe maar die vlieger gaat niet op. Je weet als spits altijd of je hem aanraakt en het niet juichen + de verklaring van Mooij + Engelsman en de video tezamen brengt mij meer zekerheid dan al het andere. Feit is dat deze beslissing de wedstrijd beslist heeft. De mooie goal van vd Peppel 10 seconde voor tijd had normaliter natuurlijk nooit gevallen. Kan gebeuren, verder floot vooral Bruning wel goed. Die ander was wat minder zullen we maar zeggen. Maar dat Voordaan en masse over deze beslissing valt is niet gek. Laten we in ieder geval zeggen dat het hockey niet zegevierde vrijdagavond in Bilthoven. SCHC was vreselijk slecht en Voordaan was ook alles behalve goed.

Reageer