Highlights: Hoofdklasse heren speelronde 13

Koploper Rotterdam verloor, Oranje Zwart won nipt van Bloemendaal. Lees hier de hoogtepunten van speelronde 13.

Oranje Zwart – Bloemendaal 2-1 (1-1)

Een spannende wedstrijd waarbij het verschil tussen beide ploegen voorafgaand slechts één punt bedroeg. Dankzij de winst van Oranje Zwart is het Bloemendaal gepasseerd in de ranglijst. In de rust was de stand nog gelijk. Thomas Briels maakte in de tweede helft de winnende treffer voor Oranje Zwart.

Rotterdam – Den Bosch 1-2 (0-0)

Koploper Rotterdam was al zeven Hoofdklasseduels zonder puntverlies, een clubrecord. Aan die reeks is vandaag een einde gekomen. Hoewel de laatste nederlaag tegen Den Bosch al van bijna vijfenhalf jaar geleden dateerde, lukten het de Rotterdammers dit keer niet voorbij de Brabanders te komen. Het enige punt van Rotterdam kwam door een eigen doelpunt van Sjoerd Gerretsen. Austin Smith maakte het winnende doelpunt uit een strafcorner.

Kampong – SCHC 2-0 (1-0)

De laatste zes duels in de Hoofdklasse tegen Kampong werden door SCHC verloren. Ook vandaag verloor de ploeg van de Utrechters. In de eerste helft scoorde Roderick Weusthof uit een strafcorner. In de tweede helft schreef Pieter Wegman het tweede doelpunt op zijn naam.

Voordaan – Amsterdam 1-3 (1-2)

Het heenduel eindigde vorig jaar in een 9-1 zege voor de Amsterdammers. Vandaag verloor de formatie uit Groenekan op eigen veld met minder grote cijfers. De wedstrijd eindigde in een 1-3 winst dankzij treffers van Billy Bakker en Mirco Pruyser. De enige treffer van Voordaan werd gemaakt door Maarten Nyst.

Pinoké – Schaerweijde 1-4 (0-1)

Beide ploegen stonden tot nu toe vijf keer tegenover elkaar in de Hoofdklasse: drie keer speelden ze gelijk, terwijl de Steekneuzen twee keer als winnaar van het veld stapten. Vandaag leek Schaerweijde geen enkele moeite te hebben met Pinoké. In de rust stond het nog 0-1 dankzij een rake strafcorner van Matt L’Huillier. In de tweede helft werd deze voorsprong vergroot tot 1-4 dankzij doelpunten van Philip Engelkens en Mark Noë.

Laren – HGC

Afgelast.

Comments (1)

  1. Schaerweijde

    Jullie vergeten de wonderschone corner van Thijs kneteman, die de 4-1 aantekend voor Schaerweijde. Ben blij dat die voor mij was Rinnie. 🙂 🙂 Schaerweijde geen moment in gevaar geweest.

Reageer