Highlights: Hoofdklasse heren speelronde 15

Rotterdam – Oranje Zwart 2-2 (1-1)

Een spannende wedstrijd tussen de nummers een en twee van de ranglijst. De laatste zege van de Eindhovenaren in de havenstad dateerde van bijna zeven jaar geleden. Vorig jaar eindigde de heenwedstrijd in gelijkspel en ook nu kende de wedstrijd geen winnaar. Oranje Zwart kwam na tien minuten op voorsprong, daarna scoorde Rotterdam twee keer. Uiteindelijk zorgde Jelle Galema in de zestigste minuut voor de gelijkmaker.

Kampong – Bloemendaal 1-2 (1-2)

Het heenduel tussen beide grootmachten eindigde in oktober in een 5-1 zege voor de Mussen. Wederom won vandaag Bloemendaal, weliswaar met iets minder overmacht. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Namens Bloemendaal waren Rogier Hofman en Chris Ciriello trefzeker. Roderick Weusthof maakte het punt voor Kampong uit een strafbal.

HGC – Amsterdam 0-5 (0-1)

De cijfers spraken al niet in het voordeel van de club uit Wassenaar. Van de laatste elf Hoofdklasseduels won de club uit Wassenaar slechts één keer van Amsterdam. Ook vandaag stapte Amsterdam als winnaar van het veld dankzij doelpunten van Billy Bakker, Roc Oliva, Santi Freixa, Hidde Kruize en een rake strafcorner van Taeke Taekema.

Pinoké – Den Bosch 3-2 (1-0)

Pinoké deed het in het verleden goed tegen Den Bosch. Van de laatste acht onderlinge ontmoetingen wonnen de Steukneuzen er vijf en verloren er slechts één. Ook vandaag sleepte Pinoké drie punten in de wacht. De club uit Amsterdam stond in de rust met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Lex Hoogeveen. Matthijs Brouwer maakte de gelijkmaker. In de tweede helft namen Joost van de Vijfeijken en Justin Reid-Ross de doelpunten voor hun rekening. Het doelpunt van Austin Smith kwam te laat om nog wat terug te kunnen doen.

Laren – SCHC 2-2 (1-1)

De Bilthovense degradatiestrijd kreeg vandaag een vervolg in Laren. De eerdere nederlaag van SCHC op eigen veld kon niet geheel worden rechtgezet, de wedstrijd eindigde vandaag in een gelijkspel. Eli Matheson en Martijn Havenga waren trefzeker voor Laren. Robbert van de Peppel maakte beide doelpunten voor SCHC, waaronder de belangrijke gelijkmaker vlak voor het einde van de wedstrijd.

Voordaan – Schaerweijde 4-4 (2-2)

Het heenduel tussen beide ploegen eindigde in een 2-1 zege voor Schaerweijde. Vandaag werd het een spannende wedstrijd met veel doelpunten, waarna beide ploegen met één punt het veld afstapten. Het stond lang 3-4 voor Schaerweijde, totdat Philip Meulenbroek in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde.

Comments (9)

 1. Prima wedstrijd van Bloemendaal. De vorm, het zelfvertrouwen en de scherpte lijken terug. Bloemendaal vergat wel na de 0-2 door te drukken. Jonker en Weusthof werden goed uitgeschakeld, Kampong was verder onmachtig. De internationals; Kemperman, De Wijn en Alegre werden gemist bij Kampong. De Australiers van Bloemendaal speelden alledrie een goede wedstrijd, Swann zelfs een meer dan uitstekende. Verdere uitblinkers bij Bloemendaal; Jenniskens, W. Jolie, De Nooijer, Hofman, O. Meijer en Bovendeert. Niet meegespeeld bij Bloemendaal; S. Jolie en Van Doorn. In deze vorm kan Bloemendaal van iedereen winnen, ook van OZ en Amsterdam. De afwerking moet beter, maar met spitsen als Bovendeert, N. Meijer, Hofman, De Nooijer en Brouwer, is dat een kwestie van ritme opdoen en scherp en vooral fit zijn. Ook prettig dat Ciriello (prima wedstrijd vandaag) weer scoorde uit een sc, goed voor het zelfvertrouwen. Leuk om te zien dat de oudere spelers, De Nooijer en Brouwer, de selectie op scherp zetten tijdens de warming up. Focus, fit zijn, je taken uitvoeren en voor elkaar werken. Dan kan je met deze selectie kampioen worden en de EHL winnen!

 2. @pieter, ben zelf geen fan van bdaal. Maar ik vind jou input heel leuk en interessant. Daar wordt deze site beter van. Mag best gekleurd, en een positief geinformeerd tegenverslag is ook welkom.

 3. @Schaar, dank je! Ik zou zeggen, kom met een leuk verhaal of verslag van je club! Ik zal er in ieder geval op reageren. En kritiek moet ook kunnen natuurlijk, niemand hoeft het met me eens te zijn.

 4. @pieter, was kampong veel minder dan bl’ daal vandaag? vrees voor kampong dat ze gaan afhaken nu a’ dam ook de vorm terug lijkt te hebben. wie zie jij als grootste concurrent van bl’ daal dit seizoen?

 5. @Harold, vind Kampong een sterke ploeg, vandaag waren ze wel duidelijk minder dan Bloemendaal. Ondanks dat ze toch ook wat kansen hebben gehad. Kampong mistte hun twee beste spelers, Kemperman en De Wijn. Verder speelde Alegre niet mee, ook een international. Weusthof en Jonker waren vandaag onzichtbaar, dus tel uit je winst. Als je het mij vraagt; OZ en Amsterdam. Kampong en Rotterdam vind ik op papier wat minder. Zeg niet dat Bloemendaal zo maar de playoff´s haalt. Vrijdagavond wordt een belangrijk duel voor Bloemendaal. Win je in Rotterdam, dan zet je normaal gesproken een grote stap richting playoff´s. Haalt Bloemendaal de playoff´s, dan heb je drie gelijkwaardige ploegen. Als alles klopt bij Bloemendaal, denk ik dat ze de sterkste zijn, kijkend naar de individuele klasse. Geldt eigenlijk ook voor de EHL. Ga je door naar het finaleweekend (misschien wel in Bloemendaal?), dan zal je Amsterdam of een van de twee Duitse topploegen tegenkomen. Een zware opgave, maar niet onmogelijk!

 6. Amsterdam

  Timme Hoying 2 wedstrijden laaste man bij pinoke. 6 punten en weergaloos. Lek is daar boven. Amsterdam op stoom tegen degradatie kandidaat Hgc. Die club heeft niets te zoeken in de hoofdklasse. Weinig leden, veel geld

 7. HGC uit de hoofdklasse? Met 4 internationals…

 8. Idd een knappe prestatie van Pinoke, waar Giles Bonnet met een nieuwe speelstijl en veel jeugd 3 punten overhoudt aan dit dubbelweekend. Zesde plek zal waarschijnlijk het hoogst haalbare zijn, maar geeft iig veel ruimte om aan het team voor komend seizoen te werken en een nieuwe centraal duo in te gaan laten spelen!

 9. Bedoel natuurlijk 6 punten…

Reageer