Higlights: Hoofdklasse dames speelronde 15

Den Bosch selecteerde zich voor de play-offs, HDM hield de goede vorm vast en SCHC-Hurley werd afgelast. De hoogtepunten van speelronde 15 lees je hier.

Nijmegen – Oranje Zwart 0-1 (0-1)

Nijmegen wist in de afgelopen jaren slechts een van de zes duels met Oranje Zwart te winnen. Ook vandaag kon de ploeg deze negatieve balans niet doorbreken. In de eerste helft scoorde Oranje Zwart eenmaal en daar bleef het bij.

Den Bosch – Pinoké 5-1 (3-0)

Den Bosch heeft zich met een ruime winst op Pinoké nu al knap verzekerd van een play-off-plaats. Dankzij velddoelpunten van Fréderique Matla en Vera Vorstenbosch, een rake strafcorner van Ireen van den Assem én een strafbal van Merel de Blaey, had de ploeg geen enkele problemen met Pinoké. Pinoké blijft door de nederlaag op de tiende plaats staan.

Amsterdam – Laren 2-1 (1-0)

Waar de Gooise dames de afgelopen drie seizoenen telkens met ten minste een punt uit Amsterdam vertrokken, slaagden ze er vandaag niet in de winst naar zich toe trekken. Alle doelpunten vielen uit strafcorners. Maria Verschoor nam de eerste treffer voor haar rekening. Macey de Ruiter scoorde in de tweede helft weliswaar de gelijkmaker; Eva de Goede maakte vervolgens de winnende treffer voor Amsterdam.

HDM – MOP 4-2 (2-1)
HDM is in vorm. Uit de laatste vijf duels haalde de Haagse dames knap twaalf punten. Ook vandaag stapte de ploeg tegen MOP als winnaar van het veld. In de rust stonden de dames van Erik van Driel nog met 2-1 voor, het werd uiteindelijk 4-2.

De Terriërs – Kampong 1-7 (1-3)
De Terriërs kon vandaag niet stunten tegen Kampong. Binnen acht minuten stond de ploeg uit Utrecht al met 0-2 voor. Deze voorsprong wisten de dames uit de breiden tot 1-7. Kampong kruipt nu omhoog naar de vijfde plaats en mag blijven hopen op een plaats in de play-offs. De Terriërs blijft onderaan staan.

SCHC – Hurley
Afgelast.

Reageer