HIL: Derde zege voor Jaypee Punjab Warriors

delhi-waveriders-winning8

De Jaypee Punjab Warriors beginnen steeds beter te draaien, want zondagmiddag hebben zij hun derde zege behaald in de Hockey India League. In Lucknow kon de ploeg van Jaap Stockmann de Wizards met 4-3 verslaan. Het is de derde nederlaag voor de ploeg van coach Roelant Oltmans.

De wedstrijd beloofde veel goeds, gezien het eerste kwart van het duel. De commentator was nog met zijn introductie bezig en de 2-0 stond al op het scorebord. SV Sunil, van de Punjab Warriors, tekende voor beide goals. Enkele minuten later was het weer feest, toen Jamie Dwyer trefzeker was. Namens de Delhi Waveriders had Pradhan Somanna nog een antwoord, maar dat werd al snel met de grond gelijk gemaakt toen de 4-1 alweer in de netten lag door Christopher Ciriello.

Toen was het even stil, want pas in de slotfase kwamen de Waveriders weer op gang. VR Raghunath schreef – via een sleeppush – de 4-2 op zijn naam en een paar minuten later  scoorde Jeroen Hertzberger voor de 4-3, maar dat kon de stand voor de Jaypee Punjab Warriors niet meer in gevaar brengen.

Voor een volledig overzicht van de stand klik hier.

Maandag is het duel tussen de Ranchi Rhinos – met Floris Evers – en de Mumbai Magiciains. De wedstrijd start om 15.30 uur (Nederlandse tijd).

 

Comments (1)

  1. Ik moet zeggen dat het me toch wel tegenvalt de HIL. Had er meer van verwacht. Het niveau is niet echt hoog en er worden regelmatig grote (dekkings- en positie) fouten gemaakt.

    Daarnaast is het voor de hoofdklasse niet echt bevorderlijk, spelers komen toch van een mega evenement terug en dat is toch weer aanpassen.

    Er zou toch een goed systeem opgezet moeten worden voor de hoofdklasse. Maximaal drie buitenlanders per team (dus alleen toppers) en verder investeren in opleiding. Daarnaast een commercieel systeem opzetten met sponsors en rechten en voor de spelers interessante salarissen met regel dat er alleen mag worden deelgenomen aan interlands buiten de hoofdklasse, dus geen HIL.

    Dit is een hele klus om te realiseren maar het moet mogelijk zijn. Er is alleen wel iemand voor nodig met de capaciteiten om het op te zetten. Wellicht iets voor Jons Hensel?

Reageer