HIL: geen winnaar in topduel Waveriders – Rhinos

De wedstrijd tussen de koploper Delhi Waveriders en  runner up Ranchi Rhinos stond vanmiddag op het menu van de Hockey India League. Even leek het erop dat de Waveriders op een winst zouden afstevenen door de 2-1 voorsprong, maar die magere marge werd rechtgetrokken door Floris Evers en daarmee zitten de Rhinos nog in het spoor van de koploper.

Beide teams vlogen uit de startblokken, maar de openingstreffer was op aangeven van Engelsman Ashley Jackson voor Pinoké-er Justin Reid-Ross . In het tweede kwart was de overhand voor de Rhinos, maar zij hielpen de Waveriders in het zadel door een eigen goal. Daarmee was de stand weer gelijk. De Rhinos kregen voor rust nog een aantal forse kansen, maar goalie Jacobi stond zeker niet te slapen en hield zijn team op de been.

Na rust ging het lang gelijk op, maar waren de grootste kansen voor de Waveriders. Geen enkele bal belandde in de goal. In de slotseconde van het derde kwart liepen de gastheren dan toch uit naar een 2-1 dankzij een hard schot van Oskar Deecke en een blundertje van de keeper, want hij maakte een eigen goal.

Omdat Jacobi zo fantastisch stond te keepen moesten de Rhinos alles uit de kast halen om het hem moeilijk te maken. Een spaarzame kans deed zich voor en daar maakte Floris Evers gretig gebruik van en maakte de 2-2.

Daar bleef de pot op steken en kon geen van beide zich de winnaar noemen.

Voor een volledig overzicht van de stand klik hier.

Reageer