HIL: Jenniskens scoort Waveriders naar de overwinning

In het uitverkochte Ranchi stadion zorgde Akashdeep voor de openingstreffer namens de Waveriders. Maar nog in het eerste kwart kon de thuisploeg de gelijkmaker scoren. In het tweede kwart bleef het hangen op een gelijkspel.

Na rust hadden de bezoekers hun plekje nog niet teruggevonden of de Ranchi Rhinos hadden al een strafcorner geforceerd. Maar het sprookje van een snelle treffer werd geen werkelijkheid en daarmee waren de Delhi Waveriders van de schrik bekomen.

De Delhi Waveriders werden flink onder druk gezet wat resulteerde in veel kansen voor de gastheren. De roodhemden mochten halverwege aanleggen voor de tweede hoekslag. Strafcornerkanon en Ponikéër Justin Reid Ross nam de bal op de stick en sleepte hem richting de goal. De baan werd echter gestopt door een voet op de doellijn waardoor een strafbal het gevolg was. Ashley Jackson stond klaar op de strafbalstip en tekende voor de 1-2.

Nog geen honderd tellen later mochten de Waveriders aan de andere kant aanleggen voor een strafcorner en die werd zonder genade in de linker bovenhoek geslingerd, 2-2. Nog geen drie minuten later werd een halfhoge bal de cirkel in gedenderd, altijd moeilijk te stoppen, maar voor Gurwinder Singh Chandi kennelijk niet moeilijk te scoren. De behendige tip-in vloog achter de 19-jarige keeper Sushant Tirkey, 3-2.

In het vierde kwart hadden de Rhinos flink wat werk te verrichten. Maar de Waveriders besloten gewoon door te gaan en konden inmiddels aanleggen voor hun zoveelste strafcorner. Rupinder Pal Singh stond aan kop en sleepte de bal dit keer laag in de rechterhoek. De marge was inmiddels twee punten, dus de Rhinos moesten aan de bak.

Ashley Jackson zette de aanval op en een merkwaardige stuiterbal (wel of niet gevaarlijk staat nog ter discussie) kwam in de stick van Mandeep terecht en met een lobje over Goalie Jacobi maakte hij de aansluitingstreffer, 4-3.

Na een korte pauze, vanwege een mankement aan het licht, kon de wedstrijd weer hervat worden. Zes minuten voor tijd mochten de Rhinos weer een strafcorner nemen. Jackson op kopcirkel sleepte de bal hard en laag in de linkerhoek van de goal, waardoor hij de stand weer gelijk trok.

De herhaling van de hoekslag was nog niet afgespeeld of de regisseur moest al overschakelijk naar de andere kant van het veld waar de Waveriders hun zoveelste strafcorner namen. Rupinder Pal Singh stond klaar en de sluitpost hield de eerste poging tegen. Tim Jenniskens was er vlug genoeg bij om de rebound te scoren en daarmee de eindstand bepaalde, 4-5.

Voor een volledig overzicht van de stand klik hier.

Reageer