HIL: na doelpuntenregen winnen de Delhi Waveriders

Om 15.30 Nederlandse tijd stond het duel tussen de Mumbai Magicians en de Delhi Waveriders (met Tim Jenniskens) op het menu. In een zinderende wedstrijd waarin de Magicians spectaculair terugkwamen waren het uiteindelijk de Delhi Waveriders die aan het langste eind trokken.

De score werd geopend door Sighn, namens de Magicians,  vanuit een strafcorner. Waarna de Duitser Oskar Deecke een antwoord had en met een snoeihard schot de stand gelijk trok. Pas in het tweede kwart kwam de wedstrijd echt op gang en werd de voorsprong ingezet door het backhandschot van Norris Jones namens de Waveriders. Toen kwam de kans om voor rust de marge op twee te zetten via een strafcorner en ook die werd benut, 1-3. De Magicians moesten vlammend uit de kleedkamer komen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. En in het derde kwart kwamen de Magicians ook terug. Ze gingen beter spelen en dat werd beloond met doelpunten. Jason Wilson was een van de doelpuntenmakers. In de slotfase van het derde kwart kregen de Magicians een strafcorner. Sighn stond op de kopcirkel en deed waar hij heel goed in is: de bal in het net slepen, 4-3. Maar minder dan honderd tellen later hadden de Waveriders alweer een antwoord, 4-4.

In het vierde kwart lag dus nog steeds alles open en kon de stand alle kanten op. De laatste zeventien en een halve minuut waren nog maar net begonnen en de Waveriders mochten aanleggen voor een strafcorner. Door een stopfout werden de Waveriders gedwongen af te leggen naar links. Een goede oplossing, want daar stond Andres Mir Bel die de bal hard tegen de doelplank flatste. Toen leken de Waveriders op dreef, want binnen vijf minuten stond het zesde punt alweer op het scorebord. Simon Child gooide met zijn tip in de wedstrijd op slot.

Eindstand: 4-6 in het voordeel van de Delhi Waveriders.

Voor een volledig overzicht van de stand klik hier.

Reageer