HIL: nipte overwinning voor de Pradesh Wizards

Van al de kansen die zowel de Mumbai Magicians en de Uttar Pradesh Wizards kregen konden de Wizards er slechts eentje scoren, maar dat was net genoeg voor de overwinning.

Vroeg in het eerste kwart leken de Wizards de openingstreffer te maken, maar die goal werd onterecht afgekeurd door de arbitrage. In de eerste helft kregen beide teams genoeg kansen, maar het waren de Uttar Pradesh Wizards die uit een strafcornervariant de openingstreffer maakten.

Kort na de hervatting mochten de Wizards aanleggen voor een hoekslag. Wouter Jolie schoot hard op goal, maar ketste terug van de keeper. De rebound vloog op een voet wat een strafbal opleverde. Jeroen Hertzberger mocht hem nemen, maar schoot een deuk in de paal.

Het was een spannende pot, want de ploegen kregen veel mogelijkheden om tot scoren te komen. Het enige wat de Magicians nodig hadden was een gelijkspel of een overwinning om nog kans te maken op de halve finales. Uiteindelijk kon de formatie van coach Roelant Oltmans de voorsprong redden door geen punt meer weg te geven. Met deze zege gaan de Uttar Pradesh Wizards door naar de halve finales van de Hockey India League en voor de Mumbai Magicians zit het toernooi er op.

Reageer