HIL: Ranchi Rhinos winnen hun eerste wedstrijd

Vanmiddag om 13.30 maakte Floris Evers zijn opwachting voor de wedstrijd tegen de Punjab Warriors in de Hockey India League.

Ranchi Rhinos heeft een sterk middenveld met onder andere hun marquee speler, de Duitser Moritz Fuerste. Rhinos proberen ook via hun middenveld snel te tikken om zo een gevaarlijke aanval te forceren.

Het liep in het eerste kwart gelijk op. Wat opviel was dat de Warriors beter speelde dan de eerste wedstrijd. Ze waren rustiger aan de bal en er was echt samenspel. Toch liep er nog veel mis. Rhinos hadden veel mensen achter de bal, een groot defensief blok zorgde ervoor dat de Warriors weinig momenten hadden in de cirkel. Als de aanval werd afgestopt hadden de Rhinos echter weinig afspeel punten voorin om daadwerkelijk een gevaarlijk antwoord te geven.

In het tweede kwart van de eerste helft gingen de Warriors op zoek naar dat gat in de defensie. Tegen het einde van de eerste helft kwam daar zo’n zeldzame kans voor de Warriors. De Australiër Kieran Govers schoot hard op doel, maar door een goede reflex van keeper Cortés kon deze poging niet worden omgezet tot een punt.

In de tweede helft was het de vraag wie als eerst de impasse zou doorbreken. Punjab had daar zijn zinnen op gezet en schoot uit de startblokken. Na een dieptepass van Marquee Dwyer kwam Ranjit Singh oog in oog te staan met de keeper. Cortés bleef kalm en kwam snel uit waardoor hij weer een doelpunt kon voorkomen.

Uiteindelijk waren het de Ranchi Rhinos die op voorsprong kwamen. Uit een strafcorner kon Ashley Jackson met zijn sleeppush Stockmann passeren.

De Punjab Warriors kwamen vaker voorin, maar konden niet verder komen dan rand cirkel. Aan de andere kant van het veld doemde zich een gevaarlijke counter op. In de cirkel kon Stockmann het eerste schot nog stoppen, maar Mandeep Singh was er als de kippen bij om de rebound te scoren.

Tien minuten voor tijd hadden de Warriors  powerplay door een groene kaart aan de kant van de Rhinos. Met tien tegen elf konden de Warriors extra druk geven op de aanvallende cirkel. En dat had resultaat, want Kieran Govers kon met een zuiver backhandschot de aansluitingstreffer maken.

In de slotminuten werd Stockmann nog gewisseld voor een extra veldspeler om alles uit de kast te halen, maar de marge bleef één in het voordeel van de Ranchi Rhinos.

Eindstand: 2-1

Comments (1)

  1. GO RHINOS!!!!!!!

Reageer