HIL: Pakistanen voor hun eigen veiligheid naar huis

De Mumbai Magicians hebben besloten hun vier Pakistaanse spelers naar huis te sturen. Dat heeft alles te maken met een groeiende spanning tussen de bevolking van India en Pakistan. Dit meldt nieuwsmedium The Hindu.

OZ-verdediger Rashid Mehmood is een van de hockeyers die de HIL heeft verlaten. Fareed Ahmed, Imran Butt en Mohammad Tauseeq zijn de andere spelers die niet meer meedoen.

“Met de publieke opinie in het achterhoofd, hebben wij besloten de vier spelers terug naar Pakistan te sturen. Dit besluit hebben we zelfstandig genomen. We hebben geen officiële oproep gekregen vanuit de organisatie,” aldus de  eigenaar van de Mumbai Magicians Amit Burman. “Wat betreft hun vervangers, we hebben al contact opgenomen met sommige spelers uit Australië en Nieuw Zeeland,” voegde hij toe.

In totaal zijn er negen Pakistanen gekocht tijdens de HIL veiling vorige maand. The Hindu vermoedt dat de deelname van de andere Pakistaanse spelers aan de HIL in serieus gevaar komt.

Edit: 

De Hockey India League verkeerde in slecht weer nadat er twee Indiase soldaten waren gedood door het Pakistaanse leger. 

Nu is bekend geworden dat de overige vijf spelers van Pakistaanse afkomst ook de HIL moeten verlaten.

“In overleg met de aandeelhouders, Hockey India Federatie en de Pakistaanse Hockey Federatie is unaniem besloten om hen terug te sturen,” aldus Hockey India voorzitter Narinder Batra.

“We hebben alles afgewogen voordat we deze beslissing namen. Het geld dat is geboden op de spelers zal alsnog worden uitbetaald aan de spelers,” vult Batra aan.

Batra zegt dat de clubs opzoek mogen naar vervangers.

 

Reageer