HIL: Wizards stoppen oppermachtige Waveriders.

Het leek er lang op dat de Delhi Waveriders ongeslagen door de Hockey India League zouden wandelen, maar de Uttar Pradesh Wizards maakte vandaag een einde aan dat sprookje door ze met 1-4 te verslaan.

In het eerste kwart gebeurde er bar weinig. Geen strafcorners, geen noemenswaardige kansen en geen enkele goal.  In het tweede kwart werd het voor de toeschouwer al iets interessanter, want er kwam wat meer kansen en strafcorners. Geen enkel werd uiteindelijk gescoord.

Kort na de hervatting lag de eerste goal er in. Na een lange bal langs de lijn van Marcel Balkenstein op Jeroen Hertzberger schoot de Rotterdamse spits de bal met een backhand in de kruising. Deze openingstreffer was tevens zijn vijfde goal van het toernooi. Later lag nummer twee alweer in de goal voor het team van coach Roelant Oltmans, 0-2. Vlak voor het vierde kwart leken de Waveriders de aansluitingstreffer te maken, maar door een tweede bal in het veld werd hun doelpunt afgekeurd. Vervolgens breidden de Wizards de marge nog meer uit naar drie.

Zes minuten voor tijd mochten de Waveriders aanleggen voor een strafcorner en het was de Kiwi Andy Hayward die de aansluitingstreffer maakte. De gastheren hadden nog amper genoten van hun hoopgevende doelpunt of aan de andere kant lag alweer de 1-4 in de goal.

 

Reageer