Hurley-captain Beerman: “Dit is een wake-up call”

Foto © Marcel van der Looij

De hockeysters van Hurley leidden zondagmiddag op de Roggewoning een pijnlijke, en toch wel zeldzame nederlaag tegen laagvlieger HGC. De dames uit Wassenaar wisten dit seizoen pas één wedstrijd te winnen, terwijl de Amsterdamse promovendus het ene na het andere punt wist te pakken en op een mooie vijfde plek belandde, vlak achter de nummer vier dat recht geeft op deelname aan de play-offs. Het werd uiteindelijk 2-1 voor de HGC´ers.

“HGC speelde niet goed, maar wij speelden nog slechter. Het was echt een hele lelijke wedstrijd, vertelt aanvoerder Beerman (foto rechts) lachend. We speelden lafjes en durfden niet te hockeyen. Onze kracht is normaal gesproken dat we echt een team zijn, maar dat zag ik gister niet terug. Ik zag bij HGC de wilskracht die wij in de eerste helft van het seizoen altijd hadden. Die ontbrak gister bij ons. Rick (Mathijssen, red.) zei gister na afloop nog mooi dat zij liever van ons wilden winnen dan wij van hen. Daar ben ik het mee eens.”

Waar dit slippertje door komt, kan Beerman, die door een buikgriep op halve kracht speelde, wel verklaren. “Ik denk dat we weer even moesten wennen na drie maanden rust. Het is allemaal geen ramp, maar het is wel zonde. We hebben punten gepakt tegen erg goede teams en dan is het zonde dat we het laten liggen tegen HGC. Dit was voor ons wel een echte wake-up call dat het allemaal weer begonnen is.”

Op de vraag of er wellicht sprake was van onderschatting bij de Amsterdammers, antwoordt de middenvelder: “Misschien dat het er toch wel onbewust een klein beetje is ingeslopen gister. We hebben een luxe uitgangspositie voor onszelf gecreëerd en staan op een mooie vijfde plek. In de eerste helft ben je nog super gebrand om alle punten te pakken, omdat je nieuw bent in de Hoofdklasse, we wilden onszelf laten zien. Maar we hebben hiervan geleerd. We willen graag leren en blijven doorgroeien, dus volgende week staan we er weer!”

Naast de zieke Beerman, kon coach Mathijssen niet beschikken over middenvelder Debbie Hesseling. “Het is nog onduidelijk wat er nu precies met haar knie aan de hand is, maar Debbie speelt al maanden niet meer mee. Ze kon gister wel even mee inlopen, maar het ziet er allemaal niet best uit en dat is toch wel een aderlating.”

Aanstaande zondag speelt de promovendus op eigen veld de derby tegen Pinoké dat zondag met 3-0 van Den Bosch verloor. Het zal de laatste wedstrijd van het seizoen voor Dorith Claushuis worden, want de aanvalster vertrekt voor een aantal maanden naar Australië voor haar studie. Het team van captain Beerman en de vertrekkende Claushuis kan zondag in ieder geval aan eigen publiek laten zien dat het is wakker geschud door de wake-up call.

Reageer