Hurley wint verrassend van Laren

De hockeysters van Hurley waren zondag op eigen veld verrassend te sterk voor Laren. In het Amsterdamse Bos werd het 2-1 voor de ploeg van Rick Mathijssen.
Hurley heeft in het verleden nog nooit gewonnen van Laren, dus het had de statistieken tegen. De ploeg uit ’t Gooi begon goed aan de wedstrijd en toen Kim Lammers in de zevende minuut de score opende,  met pas haar tweede seizoenstreffer, leek voor Hurley de overwinning buiten bereik. Vlak daarna kwam Hurley gelijk via Dorith Claushuis. In de tweede helft boog Baudine van der Pols de wedstrijd om in Amsterdams voordeel.
Omdat de nummers vier, vijf en zes van de ranglijst verloren, heeft Hurley door deze overwinning weer zicht op de play-offs. Hurley stijgt naar de vijfde plek.
Hurley – Laren 2-1
“7 Kim Lammers 0-1 velddoelput
“8 Dorith Claushuis 1-1 velddoelpunt
“53 Boudine van der Pols 2-1 velddoelpunt

Comments (27)

 1. Totaal niet verrassend, hurley was een klasse beter.

 2. Wat is dat toch met Laren? Er zijn dan wel een aantal basisspeelsters vertrokken,maar er zijn toch nog genoeg topspelers over zou je denken?
  Wat is het probleem??

 3. @Bennie, heb je wel op het juiste veld gekeken? als Laren de eerste helft 3/4 goals maakt kijkt niemand vreemd op.

 4. Maar ja dat hebben ze niet gedaan omdat Hurley gewoon sterker was.
  En trouwens……
  Hurley heeft in de hoofdklasse nog nooit THUIS gewonnen van Laren, maar wel UIT.
  Seizoen 2010/2011, toen ze weer terug waren in de Hoofdklasse, wonnen ze verrassend op Laren met 0-1.

 5. @siem, nee dat hebben ze inderdaad niet gedaan want anders had de 2e helft schriftelijk afgedaan kunnen worden.

 6. Probleem bij Laren is juist dat er niet genoeg “topspeelsters” zijn, op het veld maar 2 om precies te zijn (Plus 1 in goal, 1 geblesseerd op bank). De rest zacht gezegd zeer wisselvallig en vaak zichzelf overschattend. Dat zie je aan lage rendement uit teveel onnodige loopacties, en mislukte pogingen tot passeren. Team wordt overeind gehouden door Van As en Van Geenhuizen. Vertrek van Muller, Welten, De Blaeij, Dijkstra is aderlating in elke linie en niet gecompenseerd. Dan ook nog een geblesseerde Bos …. Vierde plek is dan nog keurig. En eindelijk wat spanning in reguliere competitie.

 7. Nee, ik keek op het veld er naast (…) en zelfs dan nog kon ik met eigen ogen zien, dat ook in de eerste helft de beste kansen voor Hurley waren (2 x 1 op 1 met de keeper). Alleen uit de corner had laren een goal kunnen maken, maar die corner lijkt nergens op. De tweede helft was hurley een klasse beter.
  Laren teert idd op Miek, Joyce, naomi en de jonge kersolt. Ik vind ook dat ze het goed doen met dit team op de 4de plek.

 8. @Bennie, dan ben je dus of slechtziend of je hebt er de ballen vertsnad van beiden kan natuurlijk ook.
  De nr 10 van Laren Maxime Kerstholt had er alleen de 1e helft al 3 kunnen maken, maar die heb jij ff gemist?

 9. @Bennie, Laren was natuurlijk zeker niet minder en heeft gewoon heel veel kansen onbenut gelaten, kan een keer gebeuren.

 10. Die is idd 2 keer met bal en stick in de cirkel geweest. Twee keer zat er druk op het schot en rugdekking en een keeper. Als julie dat grote kansen vinden, houdt het idd op. De kansen voor hurley waren aanzienlijk groter (1 keer van der raad 1 op 1 en 1 keer saxton, 1 op 1 met joyce). Laten we het erop houden dat ieder door een gekleurde bril kijkt. Over de hele wedstrijd gezien wint hurley verdiend.

 11. @Bennie, ja als je dat echt vind, kunnen we inderdaad beter stoppen met deze discussie.
  Kijk helemaal niet door een gekleurde bril maar door een neutrale bril en Hurley wint maar over 70 minuten had Laren ook rustig kunnen winnen.

 12. Laren? Hurley? Boeien. Spelen om des keizers baard. Next.

 13. @gerrit, net als jou oliedomme reactie, next.

 14. Prima gerrit. Wel goed dat je de moeite hebt genomen om alles te lezen en reageren over 2 teams die je niet boeien. Ze doen beide mee om playoffs, prima baard heeft die keizer.

 15. Laren mist dan wel een aantal topspelers ten opzichte van vorig jaar maar zou met Naomi,Kim,Miek en Joyce toch nog altijd méér kwaliteit in huis moeten hebben dan Hurley.
  Dit kan en mag toch niet gebeuren? Wanneer volgen er eens harde maatregelen??

 16. Klopt Bennie! Als alles meezit worden ze 4e en dan treffen ze DB. 2 wedstrijden en weer naar huis. Leuk voor de statistieken. Hebben ze wel mooi playoffs gespeeld..nice.
  @Guus: Oliedom is als je het verschil niet kent tussen “jou reactie” en “jouw reactie”. Grinnik.

 17. Nee, precies. Voortaan lekker alleen de berichten over db lezen. Ik vind het juist heel erg leuk dat ploegen als mop, kampong, hurley, laren en misschien nog oz meedoen op plek 4. De competitie is er veel interessanter op geworden. Als jij zelfs plek 4 om des keizers baard spelen noemt, dan begrijp je het niet zo goed. Neem lekker een bossche bol en tabee

 18. He de Laren colonne meld zich weer. als er iemand zich negatief uitlaat over deze club op het forum, komen de bekende mannetjes en vrouwtjes weer uit hun(betaalde) holen om het te verdedigen. (zal ook wel weer een oliedomme reactie zijn) . iets te voorspelbaar allemaal. Nee echt populair is deze club niet hier.

 19. Patrick, dank je voor je zeer constructieve bijdrage aan deze discussie. Vooral scheldend vertellen aan mensen dat ze respectloos zijn. Arme knul.
  @Bennie, ik vind het ook leuk dat die ploegen meedoen om de 4e plek maar een competitie interessant noemen waar 3 ploegen al zeker zijn van playoffs na 12 wedstrijden gaat me ook wat ver.

 20. @Gerrit, die reactie die je krijgt is te verwachten door je domme reactie die buiten dat hij nergens op slaat ook ongepast is, dus niet zo gek en er is natuurlijk wat dat betreft ook maar 1 arme knul en dat ben jezelf.

 21. @Gerrit, wat een armoedige reactie van je, nou heb jij natuurlijk zelf jarenlang in de top meegedaan en kan daarom heel goed vertelllen wat goed en niet goed is.

 22. @Dehaas, wat een onzin, heb met zowel Laren als Hurley niks. Maar de reactie van Gerrit is buiten dat hij oliedom is ook respectloos en komt nogal zuur en gefrustreerd over.

 23. @dehaas, ben blij dat je je eigen reactie inderdaad op waarde weet te schaten, oliedom inderdaad.
  Voegt ook niet zoveel toe aan het daadwerkelijke onderwerp.

 24. @ Peter. Klopt.

 25. Misschien is het een idee om de hoofdklasse, net als in de OVK na de helft van het seizoen te splitsen in twee delen, de kampioenstitel en de degradatiepoule.
  Dan heb je in het tweede deel niet die vervelende 7-0 of 8-0 wedstrijden meer.
  KNHB???

 26. Kampioenstitel=kampioenspoule!

 27. @patrick, “Zal wel de frustratie zijn dat jezelf nooit op niveau hebt gespeelt”.
  Jouw frustratie zit misschien wel in de Nederlandse taal, Patrick. 2 fouten in zo’n kort zinnetje. Foei.

Reageer