Internationaal: Vier op rij voor de Red Panthers

De Red Panthers hebben ook hun vierde voorbereidingswedstrijd tegen Zuid-Afrika gewonnen met 3-2. Deze vier wedstrijden zijn een goede voorbereiding geweest voor onze nationale dames van België die aanstaande maandag aan de 2e ronde van de FIH Hockey World League in Kaapstad deelnemen.

Al vroeg in de wedstrijd krijgen de Belgische dames een strafcorner tegen. Doordat België te vroeg uitloopt, krijgt Zuid-Afrika een 2e kans en moet België één verdediger wegsturen. De sleep vliegt net naast het Belgische doel.

Doordat Zuid-Afrika een blunder begaat in hun eigen cirkel, maakt België hiervan gebruik en vuurt zo een backhand schot af op doelvrouw Sanani die de bal ziet wegkaatsen via haar helm. Vervolgens krijgt België ook een strafcorner en Stephanie De Groof gebruikt haar hard schot en zo belandt de bal via de doelvrouw hoog in het dak van de goal. 0-1. Al snel maakt Zuid-Afrika de gelijkmaker via een backhand schot vanaf de rand van de cirkel. Jade Mayne maakt de mooie 1-1. Opnieuw krijgen de Red Pathers een strafcorner en komen zo weer op voorsprong na een doelpunt van Stephanie De Groof die deze keer de bal links in de hoek plaatst. 1-2. Even later is het wat druk voor het Belgische doel en Lilian Dup kan na een paar pogingen de bal in de netten pushen. 2-2.

Met nog 20 minuten te spelen in de 2e helft van de wedstrijd, scoort Louise Versavel de 3-2 na een rebound op een strafcorner.

Vijf minuten voor het einde wordt er nog een doelpunt van Emilie Sinia afgekeurd nadat de zwaai van een backhand schot het lichaam van een tegenspeelster heeft geraakt. 2-3 is de eindscore van deze vierde oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Na deze wedstrijd maakte Kina zijn selectie voor de World League bekend. In de selectie van achttien speelsters behoren ook Anne-Sophie van Regemortel en Charlotte de Vos van Oranje Zwart. België speelt maandag de eerste wedstrijd de FIH Hockey World League en starten tegen Oosterijk.

Reageer