Jeroen Hertzberger: “Gelijkspel waarschijnlijk terecht geweest”

Foto © Proshots

Rotterdam, dat vorige week in eigen huis verrassend verloor van SCHC, reisde op een zonovergoten zondagmiddag af richting het Carnavalsgedruis in Eindhoven, want het moest op bezoek bij medekoploper Oranje Zwart. Heel erg lang zag het er naar uit dat het op een gelijkspel zou uitdraaien in Lampegat, maar international Jeroen Hertzberger wist in de allerlaatste minuut te profiteren van een persoonlijke fout achterin en snoept daarmee de hockeyers van Oranje Zwart de punten af.

“Ik was oprecht zo blij,” vertelt de match winner op zijn weg terug naar Rotterdam. De ontlading was groot bij mij en het team, want de wedstrijden tegen Oranje Zwart zijn altijd erg spannend met veel beleving. In de laatste minuut ontstond er een fast break door een gemiste scoop van Balkestein waardoor ik kon profiteren en dat voelde heel erg goed.”

Vorige week verloor de ploeg van coach Hans Streeder nog onverwachts van SCHC, maar daar is door de Rotterdammers niet veel meer aan terug gedacht. “We moeten het niet erger maken dan dat het allemaal is. We speelden op zich zo slecht nog niet, maar we creëerden gewoon geen kansen. Daarnaast is iedereen goed in de Hoofdklasse, dus als je zelf niet 100% speelt, verlies je. Er komen rare dingen voor in de sport en dit kan gebeuren. Het is in ieder geval goed voor ons zelfvertrouwen dat we van de koploper kunnen winnen.”

Maar ondanks de winst op de Eindhovenaren had Rotterdam het toch knap lastig tegen de ploeg van coach Sjoerd Marijne. “We hadden het best moeilijk tegen hen, want zij spelen een heel goed spelletje. OZ trok ons constant uit elkaar waardoor zij de diagonale passen konden spelen en wij hadden moeite om daar mee om te gaan. We begonnen wel erg sterk aan de wedstrijd, maar het middenstuk was weer voor OZ. Uiteindelijk trokken we het goede spel in de slotfase weer naar ons toe wat resulteerde in het winnende doelpunt. Maar een gelijkspel was waarschijnlijk terecht geweest.”

Hertzberger was vooral erg te spreken over het goede verdedigende werk van zijn team. “We hebben echt ontzettend sterk verdedigd. Een groot compliment aan onze verdediging, want we hebben geen corner tegen gehad. En dat is mooi, want OZ heeft toch de beste corner van Nederland.”

Door de overwinning op Oranje Zwart zijn de Eindhovenaren hun gedeelde koppositie kwijtgeraakt en zijn ze weggezakt naar een derde plaats. Rotterdam blijft vierde, maar wel met de hete adem van Pinoké in de nek. Volgende week zondag gaan de Rotterdammers weer een zware wedstrijd tegemoet, want dan staat de uitwedstrijd tegen Amsterdam op het programma.

Reageer