Jeroen Hertzberger trefzeker in topper tegen Pinoké

Pinoké – Rotterdam 0-3 (0-1)
0-1 Jeroen Hertzberger, 0-2 Jeroen Hertzberger, 0-3 Jeroen Hertzberger (sc.)
Pinoké kreeg vandaag concurrent Rotterdam op bezoek en zou bij winst de vierde plek op de ranglijst kunnen innemen, maar moest dat over laten aan Rotterdam. Rotterdam versloeg Pinoké met ruime cijfers. Jeroen Hertzberger was met drie treffers verantwoordelijk voor de totale productie van de Rotterdammers.
Jeroen Hertzberger concludeerde na afloop dat zijn team vandaag in topvorm van. “Ik denk dat wij goed gespeeld hebben, super goed verdedigd hebben en voldoende goede kansen hebben gecreëerd om vandaag te winnen. Ik denk dat wij al met al dik verdiend hebben gewonnen”, aldus Jeroen Hertzberger.
Pinoké moest vandaag aantreden zonder drie belangrijke spelers. Balder Bomans, Jesse Mahieu en Joost van de Vijeijken deden bij de Amsterdammers niet mee. Jeroen Hertzberger zei hierover: “Dat zijn natuurlijk wel belangrijke jongens voor Pinoké. Wij hebben vandaag verdiend gewonnen, maar wij moeten wel onthouden dat hun hele as vandaag ontbrak. Daardoor misten zijn veel ervaring, breedte en wisselmogelijkheden”.
De coach van de Rotterdamse formatie Reinoud Wolff zei dat zijn team, ondanks de ruime zege, twee lastige fases kende in de wedstrijd. “Pinoké begint goed en dat levert na dertig seconden een goede kans op. Daarna controleren wij de wedstrijd heel behoorlijk en komen we 0-1 voor, maar dat had nog meer mogen zijn vond ik. Net na rust, en dat was ons enige kwetsbare moment vond ik, kwam Pinoké hard uit de startblokken. Na het inleveren van een bal kunnen zij 1-1 maken, maar die komt tegen de paal. Vervolgens maken wij door een breakout de 0-2 en is die wedstrijd eigenlijk wel klaar. Vervolgens maken wij de 0-3 en missen zij nog wel een strafbal, maar dat het verschil niet meer gemaakt”, aldus Reinoud Wolff.
Rotterdam staat door deze overwinning op dertien punten en bekleedt daarmee de vierde plaats, maar voelt de hete adem van Amsterdam dat slechts een punt minder heeft. Pinoké bekleedt na deze ontmoeting met tien punten de zesde plaats.

Comments (16)

 1. Topper? Sinds wanneer is Pinoke ineens top?

 2. Er staat topper, nummer 4 tegen 5. Dat heet een topper, en Pinoke doet niet onder voor dit soort clubs!

 3. Dit kan je toch met goed fatsoen geen topper noemen. Pinoke is vooral een team met oude mannen, die overigens vandaag niet meededen, want niet fit en te oud. Leuk voor het jonge talent, maar noem het svp geen topper. Pinoke moet nog oppassen voor play outs, let maar op…..

 4. Sorry? Al twee jaar op rij nét de playoffs gemist. Wel degelijk een topper. En vermoedelijk een team met een lagere gemiddelde leeftijd veel andere hoofdklasseclubs. Lang niet komen kijken zeker… Beslist een fantastisch spelend topteam!

 5. @jacquie, nou niet doorslaan.

 6. @Jacqie inderdaad al twee jaar net geen play offs dus al twee jaar subtop………….

 7. Pinoke speelde gisteren met 6 jongens onder de 20 jaar. En je kan wel zeggen een oud team, maar je heb werkelijk geen enkel idee wat je zegt, want dan zou ik eerst maar gaan vergelijken met de andere teams en dan komt pinoke als een van de jongste teams naar voren. En een topper gaat toch over om welke posities de 2 ploegen staan die tegen elkaar spelen? Het ging om positie 4, dus een topper

 8. @joris, ja noodgedwongen speelde Pinoke met deze jonge jongens want er deden een aantal oudgediende niet mee en nu word zo gebracht alsof het een bewuste keuze is.
  Persoonlijk is in mijn ogen een topper een duel om plek 1/ 2 en niet om plek 4 maar ieder zijn eigen mening.

 9. in de hoofdklasse ben je een topper als je bij de eerste 4 zit. Dan speel je playoffs en dan kan er nog van alles gebeuren. toch?

 10. 2 x net niet play offs, haha, pinoke is dus ‘net niet’ en dus geen top.

 11. @joris, ja aan het eind van het jaar maar na 7 wedstrijden is dat een garantie voor niks.

 12. kunnen jullie nou echt niet lezen? Of willen jullie Pinoke gewoon benoemen als een niet topploeg? Dat is ook goed, maar zeg dat dan gewoon en onderbouw het. Het was toch zondag een topper omdat het nummer 4 tegen nummer 5 was. Zoiets noem je dan een topper! Dan betekent niet dat 1 van de 2 ploegen perse een topploeg moet zijn. Pinoke heeft nog niets gepresteerd. Ze doen alleen de laatste jaren steeds beter mee met de topploegen. En ik vind ze niet onderdoen. @tieske, wat jij zegt slaat helemaal nergens op want dan kan je niets een topper noemen behalve de wedstrijden van de playoffs.

 13. Vind Pinoke dit jaar een beetje tegenvallen. Qua aankopen zijn ze stil blijven staan. Wel een goede jeugd. Al met al wel een goed beleid daar. Samen met OZ de sterkste ploeg waar Bloemendaal dit jaar tegen heeft gespeeld. Aan de andere kant, 8 punten achterstand op de no.1 is veel, zeker na 7 wedstrijden. Trouwens ook 5 a 6 punten achterstand op de plaatsen die recht geven op playoff deelname. Naar mijn mening is een topper de klassieker (Bloemendaal-Amsterdam, en andersom) en de wedtrijden tussen de bovenste 4 plaatsen.

 14. doet er allemaal niet toe, Pinoke haalt ook dit jaar weer geen play offs, en ben met Hans eens, kon wel eens gevaren zone worden. plekje 8 zou mooi zijn voor ze, of terwijl, ze zijn niets beter geworden dan 10 jaar geleden….wel armer overigens met al die dure aankopen afgelopen jaren…..Aussies, Afrikaners, Chinezen, het zijn allemaal dure vluchtjes bij de KLM.

 15. Wat een negativiteit allemaal, en dat allemaal om het woordje ‘Topper’. Prima overwinning van Rotterdam en Pinoke moet hard aan de bak om bij de top 4 te komen, net als Amsterdam, Kampong en Rotterdam overigens. De top is bij de heren gelukkig een stuk breder dan bij de dames, waar al jaren 4 dezelfde ploegen de play offs halen. Pinoke heeft zijn zaakjes momenteel prima op orde en ze willen ze gewoon een stabiele hoofdklasser zijn, die meedoet om de 4e plek. Vooralsnog doen ze dat!

 16. Jammer van de negativiteit. Ik vind het een erg goede ontwikkeling dat Pinoke dichterbij de top komt. Niet omdat het Pinoke is, maar vooral omdat er nieuw, vers bloed en een bredere top komt. Denk alleen wel dat Reid Ross, hoewel gister en vorige week niet succesvol, een heel groot aandeel heeft.

Reageer