Jeugd stoot door bij hockeysters Oranje Zwart

De hockeysters van Oranje Zwart mogen zich ook na de wedstrijd tegen HDM the best of the rest van de Hoofdklasse blijven noemen. Het sleutelduel tussen de nummers vijf en zes eindigde gisteren in 0-0. Aan het veldspel lag het niet dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Oranje Zwart tikte de bal aardig rond en creëerde veel kansen. Maar zodra de Eindhovensen binnen de cirkel kwamen, lukte er ineens vrijwel niets meer. Aanvoerster Marilyn Agliotti zette al in de vierde minuut de toon door een strafbal jammerlijk te missen.

A-juniore Liselotte van Mens en B-juniore Laura Nunnink (beiden zestien jaar) startten in de basis, terwijl Mathilde Hotting, Sian Keil en Nouschka Sneijders ook weer hun speelminuten meepikten.

De combinatie van routiniers en jeugd begint steeds meer zijn vruchten af te werpen. De toekomst van OZ ziet er wat dat betreft rooskleurig uit, zeker nu de Duitse international Bachmann (foto) heeft toegezegd bij OZ te blijven. De ‘jonkies’ maken op hun beurt veel hockeyuren op niveau. Ze spelen namelijk ook op zaterdag met de A1 en maken deel uit van Nederlandse jeugdelftallen. Zo wonnen Van Mens en Hotting afgelopen zomer, eveneens onder leiding van coach Boomgaardt, Jeugd Olympisch goud.

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer