Jonker: “Ik ben ervan overtuigd dat we van ze kunnen winnen”

MDW 20130317_IMG_0945

Kampong heeft thuis de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Bloemendaal met 2-1 verloren. De ploeg van Alexander Cox had te maken met zwaar blessureleed. De Utrechters moesten het in dit duel zonder de geblesseerde Sander de Wijn en Robert Kemperman doen. Ook vaste kracht en centraal verdediger Ramon Alegre moest van de kant toekijken, omdat hij nog te veel last had van een hersenschudding om te spelen.  In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt de bijna herstelde Constantijn Jonker over de wedstrijd.

“Ik ben ervan overtuigd dat we van ze kunnen winnen,” zegt de aanvaller, die met een speciale handschoen en een ingepakte hand aan de wedstrijd begon.

“Bloemendaal heeft een heel aanvallende, dynamische ploeg, maar ik moet het nog zien als iedereen er bij ons is. De vervangers deden het erg goed vandaag, maar Sander en Kempi kunnen natuurlijk iets extra’s brengen.”

Jonker bekende dat hij bij een volledig fitte Kampong-selectie afgelopen weekend niet eens had meegespeeld, maar omdat de foto’s van zijn handbreuk er woensdag goed uitzagen, probeerde hij het toch. “Daar ben ik superblij mee. Ik was goed beschermd, maar je moet er dan de eerste paar weken geen klap op krijgen. Ik kan nog steeds niet lekker op goal slaan. Ik ben blij dat ik iets voor het team heb kunnen betekenen door me helemaal kapot te rennen. Ik denk dat ik nog nooit zo moe ben geweest van een hoofdklassewedstrijd. Bloemendaal speelt aanvallend en als spits moet je natuurlijk continue meedoen. Ik ben tijdens mijn blessure elke dag gaan hardlopen voor mijn conditie, maar zo’n wedstrijd is toch even anders. Ik hoop dat ik snel topfit ben, dat ik mee kan helpen de play-offs te bereiken en daarin te schitteren.”

Reageer