Kalfsterman: “Amsterdam is goed weggekomen” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kalfsterman: “Amsterdam is goed weggekomen”

Voordaan verloor gistermiddag van regerend landskampioen Amsterdam. In Groenekan werd het 1-3. Het enige doelpunt voor de ploeg van Peter Kalfsterman kwam van de stick van Maarten Nyst. Ondanks de nederlaag is oefenmeester Kalfsterman trots. “Ik vind dat we een hele goede wedstrijd gespeeld met weinig ontzag voor de tegenstander. We hebben meer kansen gecreëerd en dan vind ik tegen een ploeg als Amsterdam, als je ziet wat er in het veld staat, vind ik het een heel groot compliment voor de jongens waard,” aldus een trotse Kalfsterman.

“Amsterdam is goed weggekomen.”

Amsterdam heeft een veel sterkere ploeg, maar Voordaan deed er niet veel aan onder. Voor rust stonden de Amsterdammers met 2-1 voor, waarvan twee treffers van de international Billy Bakker. Voordaan leek in het duel de hoofdstedelingen niet te vrezen, dat was wel anders dan vorige week tegen het relatief minder sterkere HGC. “HGC is veel beter dan dat de ranglijst doet denken. Ze hadden een aantal zware blessures, die deden tegen ons weer mee en waren ook beslissend. Buiten dat kan het veld hier in Groenekan wat extra krachten losmaken. We hebben HGC goed besproken en we hebben misschien wel teveel ontzag getoond vorige week. We hebben afgesproken dat dat einde verhaal is, tegen wie we ook spelen. Overal kletsen we er vol op en dan zien we vanzelf wel waar het schip strand.”

Door dit verlies blijft Voordaan hangen op de elfde stek in de hoofdklasse. SCHC heeft verloren van Kampong, dus dat is goed nieuws voor de ploeg uit Groenekan. Kalfsterman vreest niet dat SCHC deze competitie nog boven hen uit gaat stijgen. “Stichtsche heeft een team dat, denk ik, net iets minder is dan wij. Het kan zijn dat ze er volgende week op kletsen en dat ze wél punten pakken. Om eerlijk te zijn denk ik dat wij meer kwaliteit in de ploeg hebben. Heb begrepen dat ze een soort handbal opstelling tegenwoordig hebben met Van de Peppel in de spits, die diep staat. Die rol is op zijn lijf geschreven, dat deed hij vroeger bij mij (bij Gooische) ook. Ik ben er niet zo bang voor. Stel dat het mis gaat tegen Stichtsche, dan pakken we twee dagen later tegen Schaerweijde de punten, dus hoe dan ook hebben we na komend weekend minimaal drie punten erbij.”

Leave a Reply