Kampioen kent geen genade – Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampioen kent geen genade

 

„Dat is nu net het verschil tussen een ploeg met een stuk of zes, zeven internationals en een ploeg met geen enkele international”, verzuchtte MOP-coach Toon Siepman nadat zijn ploeg op eigen veld met 3-1 verloren had van Den Bosch. De landskampioen van coach Raoul Ehren boekte daarmee de twaalfde zege op rij. Siepman: „Toch vind ik dat we goed gespeeld hebben en verliezen van zo’n topploeg als Den Bosch is absoluut geen schande. Je ziet gewoon dat zij effectiever met de kansen omspringen dan wij en daarom winnen zij deze wedstrijd.”
En daarmee sloeg Siepman de spijker op z’n kop want Den Bosch benutte in de Brabantse derby, met bondscoach Max Caldas als aandachtig toeschouwer, de kansen veel beter dan de thuisploeg. Zoals in de derde minuut toen Den Bosch voor het eerst in de vijandelijke cirkel kwam en Sabine Mol met een fraai backhandschot MOP-keepster Beatrice Derks passeerde. Vijf minuten later zorgde Lieke van Wijk uit een strafcorner nog voor de gelijkmaker, maar uit de tweede Bossche strafcorner bracht Maartje Paumen haar ploeg weer aan de leiding.
Na de pauze liet de 27-jarige Paumen zien dat er geen enkele sleet zit op de topvorm die ze ook tijdens de Olympische Spelen in Londen etaleerde. Met een benutte strafbal en heersend rondom haar eigen cirkel was Paumen wederom matchwinner in een duel dat in de tweede helft werd ontsierd door maar liefst vijf gele kaarten en een flink aantal groene. „Daarom was het na die 3-1 geen leuke wedstrijd meer”, aldus Paumen, die haar 29e en 30e competitie doelpunt van dit seizoen maakte en hard op weg is naar haar 250e in de hoofdklasse. „Daar ben ik absoluut niet mee bezig. Ik werd er vorige week op attent gemaakt en weet dat ik er nu nog drie nodig heb om de 250 te halen. Ook was het voor mij geen speciale wedstrijd omdat Toon, die al tien jaar mijn strafcornertrainer is, als coach bij MOP op de bank zat. „Datzelfde geldt denk ik ook voor hem. Overigens heb ik sinds de Spelen in Londen nog geen enkele keer met Toon getraind.”
Paumen speelt komende zondag met Den Bosch de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Nijmegen. De competitie wordt pas hervat op 3 maart van het volgend jaar. M aar voor Paumen, in tegenstelling tot mede-internationals als Eva de Goede, Lidewij Welten, Naomi van As, Kim Lammers en Sophie Polkamp, geen extra lange vakantie. Zij stapt op 21 januari op het vliegtuig richting Zuid-Afrika voor een trainingsstage van drie weken: „Ik ben wel blij dat ik na zondag een paar weken vakantie heb, hoewel ik de lijn van Londen zonder problemen heb kunnen doortrekken. M aar ik heb nooit getwijfeld of ik wel mee zou gaan naar Zuid-Afrika. Max liet de keuze aan mij maar ik ben absoluut niet hockeymoe. Sterker nog. Ik heb er nog steeds veel plezier in. Ook bij Den Bosch. Natuurlijk train ik nu veel minder dan in de aanloop naar de Spelen. Daardoor voel ik me heel relax en heb ik buiten het hockey ook tijd voor andere dingen. Dat werkt bij mij heel bevrijdend en heb ik ook heel veel zin om met het Nederlands elftal een nieuwe start te maken.”
Bron: De Telegraaf

Leave a Reply