Kampong-coach Bos: “Nu zijn wij weer de dupe”

Grove Menzieshill, HAHK Mladost en HK Minsk zijn volgend jaar enkele van de onbekende tegenstanders die Kampong treft in de Europacup voor B-landen. En dat allemaal dankzij een historische wanprestatie van Amsterdam afgelopen weekeinde in het Franse Lille.

De Utrechters versloegen vorige week tijdens de play-offs Amsterdam verrassend in de finale en waren opgetogen over deelname aan de Europacup. Curieus genoeg stond Kampong in 2007 voor hetzelfde scenario toen de Utrechtse club landskampioen werd en door degradatie van HDM in de Europacup voor B-landen mocht acteren.

“Heel bizar en heel erg jammer,” houdt Kampong-coach Pieter Bos zich nog in. “Vooraf zegt Amsterdam dat ze voor de prijzen willen spelen. Daar gaat het niet goed en ik vraag me af of ze uiteindelijk wel alles hebben gegeven. Nu zijn wij weer de dupe, voor de tweede keer al en moeten we volgend jaar promoveren. Dat is nog best lastig.”

Comments (11)

 1. Enige troost voor Kampong. Amsterdam levert al snel zijn landstitel in. In het veld wordt het niet veel beter. verkeerde balans, geen goed coach duo. Annan wordt zwaar gemist daar!

 2. Pieter Bos gedraagt zich als Calimero

 3. Vind ik niet, het is toch wel HEEL bijzonder dat een ploeg tot het laatste moment meedoet voor de halve finale, dit mist op doelsaldo en vervolgens degradeert. Dit kan niet zijn omdat de rest echt hockeyend veel beter was. Dit is een mentaliteitsprobleem! Arrogantie en egoisme, wanneer er niks meer gewonnen kan worden denkt men alleen maar aan zichzelf. Echter op het E.K. sta je er ook als afgevaardigde van je land, een moet je dus ook aan jouw opvolger denken. Een schandelijke wanvertoning van Amsterdam

 4. Wie is Pieter Bos?

 5. Wie zegt dat jij volgend jaar nog de wissels mag doen?

 6. wat een gejammer zeg hierboven. wie is die Bos in godsnaam dat hij dit durft te zeggen. beetje respect voor een club als Amsterdam, die nemen het zaalhockey juist uiterst serieus de afgelopen jaren, terwijl kampong dat zelf helemaal niet doet, dus kijk even in de spiegel joh…

 7. Wel grappig dat een team, die de zaal niet serieus nemen landskampioen worden! Geeft ook aan hoe serieus je Amsterdam moet nemen..

 8. @Rick, denk dat Kampong het ook serieus neemt want die trainen ook gewoon.

 9. Jongens, het is toch een publiek geheim dat Amsterdam zaterdagavond stevig is gaan drinken, terwijl ze de volgende dag nog die belangrijke wedstrijd tegen Lille hadden? Laten we Amsterdam alsjeblieft niet verdedigen; ze hebben een heel slecht toernooi gespeeld, en erger, ze hebben er de laatste wedstrijd met de pet naar gegooid, terwijl Kampong natuurlijk hartstikke graag volgend jaar Europa Cup A wil spelen. Terecht dat Bos, of hij nou iemand is of niet, zegt dat ze de dupe zijn geworden van het toernooi niveau van Amsterdam!

 10. Wie is Pieter Bos?

 11. Ophouden Pieter Bos, we zijn je gezeur helemaal zat! zielig figuur.

Reageer