Kampong glijdt af naar middenmoot hoofdklasse


Wegens ziekte moest Kampong de Zuid-Afrikaanse spits Dirkie Chamberlain misse, die nog wel aanwezig was als toeschouwer. Talent Xan de Waard was na een afwezigheid van drie weken door een verrekking van haar kniebanden dertig minuten inzetbaar.
Het prima spel bleek in ieder geval een kleine revanche op de offday vorige week tegen HDM (0-2 nederlaag, red.) “Die meiden lieten deze week zelf al weten dat ze het een stuk beter wilden doen,” aldus coach Stijn van Roosendaal tegen het AD.
“Ik ben tevreden over onze start aan de wedstrijd. Het was zonde dat Amsterdam in het fluitsignaal van de rust door een geslagen strafcorner van Ellen Hoog op voorsprong kwam. De tweede helft hebben we keihard gewerkt, maar dat was niet genoeg. Amsterdam werd toen wat sterker en wij creëerden te weinig kansen om echt aanspraak op de gelijkmaker te maken.”
Het was de derde nederlaag op rijd voor Kampong, dat twee weken geleden nog vierde stond en nu afglijdt naar de middenmoot. De Utrechtse formatie kan door een sterke competitiestart wel terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. In de winterstop wordt er uitgebreid geëvalueerd, waarna de meeste spelers gaan zaalhockeyen. Talenten  Malou Pheninkx, Laurien Leurink en Xan de Waard reizen met het Nederlands elftal af naar Zuid-Afrika voor trainingskamp.

Reageer