Kampong Heren 1 heeft selectie rond

Kampong heeft de contracten van vrijwel het gehele herenteam verlengd. De Utrechtse club heeft afscheid genomen van Daan ’t Gilde, Bram Ouendag en Ramon Alegre.

’t Gilde heeft door een slepende blessure nauwelijks kunnen spelen en Ouendag heeft aangegeven elders als eerste keeper aan de slag te willen. Alegre maakte eerder al bekend te zullen stoppen met tophockey.

Overstap van A-juinoren

Het vaandelteam, dat afgelopen seizoen de EHL won, wordt aangevuld met verdediger Jip Jansen en keeper Hidde Brink. Het duo speelde afgelopen seizoen als A-junior al meerdere keren mee met Heren 1 en maken vanaf komend seizoen volwaardig deel uit van de selectie.

‘Het is geweldig dat dit team, dat in juni de EHL won, bij elkaar blijft. Het is ook veelzeggend dat de volledige groep daar heel bewust voor gekozen heeft. We zijn heel blij dat al deze jongens ook het vertrouwen hebben dat ze bij Kampong hun ambities waar kunnen maken’, zegt Paul van den Putten, bestuurslid Tophockey bij Kampong.

Selectie Kampong 2016-2017:

Lars Balk, Erik Bouwens, Quirijn Caspers, David Harte, Martijn Havenga, Constantijn Jonker, Bjorn Kellerman, Pepijn Luijkx, Rutger Marres, Philip Meulenbroek, Boet Phijffer, Floris de Ridder, Dylan Vermeij, Sjoerd de Wert, Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Jip Jansen en Hidde Brink.

Comments (7)

 1. Floppieenteun

  Ondanks dat ik alles door een oranje bril bekijk 🙂 vind ik de aankopen van de concurrenten voor de titel tot nu toe tegenvallen.

  OZ is naar mijn idee nog het beste bezig, al zal het verlies van Baart en Balkestein daar zwaar wegen.

  Verbaas me er over dat de selectie van Kampong niet echt sterker is gemaakt. Twee jeugdspelers (die verleden jaar al vaak bij de selectie zaten) zijn doorgestroomd, en Alegre, toch een voor Kampong belangrijke (en internationaal ervaren) speler, vertrekt.

  Ook Amsterdam heeft (op Kavanagh en misschien Lissone na) de selectie tot nog toe niet echt spectaculair versterkt. Hetzelfde geldt voor Rotterdam en HGC, die beide topspelers hebben zien vertrekken, en daar geen absolute top voor hebben teruggehaald. Pluspunt voor HGC is wel dat het toptalent Croon een enorme ontwikkeling doormaakt.

  Ben ook benieuwd naar wat Bloemendaal nog gaat doen. Garcia, Molenaar, Hird, van Puffelen, Mir Bel, Ford, Vos en van Doorn vertrekken.

  V/d Heuvel, Govers, Fuchs, Kienholz en Stockbroekx komen de selectie versterken.

  De selectie tot nu toe:

  Stockmann
  Kienholz
  Jolie
  Jenniskens
  Schuurman
  De Groot
  J.Brinkman
  Hofman
  Stockbroekx
  Beekmans
  Fuchs
  Govers
  T. Brinkman
  Bovendeert
  Aarts
  V/d Drift

  De selectie van deze 16 spelers zal (vooral defensief/middenveld) nog aangevuld moeten worden met minimaal 3/4 spelers. Gaat Bloemendaal nog buitenlandse spelers halen (Swann?) en/of Nederlandse spelers/talenten? Of laat Bloemendaal spelers doorstromen uit de eigen jeugd of het tweede elftal?

 2. @Floppieenteun

  Je mag toch aannemen dat spelers van het tweede elftal ook een kans krijgen en dat Bloemendaal haar strategie een beetje verlegt met alleen maar kopen??
  Bloemendaal heeft zich ook trouwens niet echt versterkt, vind het bij de heren vergeleken bij de vrouwen rustig op de markt.

 3. Goed idee Floppieenteun. Even een stand van zaken voor aanvang seizoen 🙂

  1) OZ
  Verliezen vooral met vertrek coach vd Heuvel en Baart. Krijgen goeie Argentijnse balkunstenaar ervoor terug, maar verwacht eerder iets van Stanzl die na een seizoentje wennen zijn nut in de hoofdklasse zal moeten bewijzen. Van Baal en Rijkers zijn nuttige versterkingen ook. Geen 4e titel op rij echter.
  2) Amsterdam
  Laat met het vertrek van Bain een beetje liggen qua werklust vooraan maar haalt met Kavanagh een topper binnen centraal achteraan en vooral daar gaan ze winst uit pakken. De grote favoriet voor de titel
  3) HGC
  Verliest veel goals met Peilat en ervaring met Burrows. Moet nog zien wat Bain en de andere nieuwelingen daar in de plaats voor kunnen brengen. Ondanks wellicht een rijpere Croon zie ik geen play off voor HGC komend seizoen.
  4) Bloemendaal
  Doet goede zaken met komst coach vd Heuvel, Fuchs en Govers. Afwachten nog wat de Belg Stockbroeckx kan in de hoofdklasse. Missen nog kwaliteit op middenveld. Halen wel weer play off.
  5) Kampong
  Niet echt verzwakt, niet echt versterkt. Missen naast de Wijn, Kemperman en Jonker nog 1 echte topper en zijn nog iets te zwak in de breedte om weer op de titel aanspraak te maken. Maar kunnen “verrassen”
  6) Rotterdam
  Vertrek Blaak zal daar pijn gaan doen. Hebben sinds het vertrek van Knowles, Child & co ook nog geen echte toppers weten aan te trekken om weer mee te spelen aan de top. Halen geen play off.

  De rest doet mee voor de versiering. Play off wordt Amsterdam, OZ, Kampong en Bloemendaal. Amsterdam favoriet voor de titel.

 4. Kampong heeftweinig financiële middelen nu ze zo druk bezig zijn met hun sportlandgoed. Terug gefloten door hun eigen financiële commissie, twee weken terug, lijkt mij dat er weinig speelruimte overblijft voor spelers van H1, die in november 2014 al een gedeelte vam
  n hun salaris in moesten leveren omdat toen de financiën ook al te wensen lieten. Je kan wel veel willen maar dan moet je ook wel kunnen.

 5. Floppieenteun

  @ik, mooi overzicht. Ben het in grote lijnen met je verhaal eens. Play off wordt inderdaad normaal gesproken: Bloemendaal, OR, Amsterdam en Kampong. Vind persoonlijk Amsterdam en Bloemendaal (als ze de selectie verder aanvullen met eigen jeugd) een ongeveer gelijkwaardige selectie hebben. Daarna komen OR en Kampong. Voordeel van Bloemendaal is dat de selectie nog niet rond is, in tegenstelling tot Amsterdam. Halen ze nog minimaal 1 gevestigde naam (Swann, Gougnard?), dan zijn ze denk ik favoriet voor de titel. Doen ze dat niet, en vullen ze het in met eigen jeugd (waar op zich niets mis mee is) dan schat ik Amsterdam net iets hoger in. Denk dat Pinoke ook gaat verrassen, al komen ze, net als HGC en Rotterdam, te kort voor een play off plek.

  @hockey, je verhaal klopt. Zonde, met 1 a 2 spelers erbij van het kaliber Fuerste is Kampong waarschijnlijk favoriet voor de titel. Nu in de breedte inderdaad niet sterk genoeg.

 6. @floppieteun, welke eigen jeugd bij Bloemendaal? Pelle Vos ook alweer vertrokken, nu weer een blik aan buitenlanders/passanten aangetrokken.

 7. Floppieenteun blijft gewoon prachtig. Die clubliefde, serieuze analyses, verplaatsen in anderen en dat allemaal met dat ironische irrealisme dat hij zelf niet doorheeft.

Reageer