Kampong klimt naar de eerste plaats

Ondanks het meespelen van drie jeugdspeelsters pakten de Utrechtse zaalhockeysters dit weekend de volle buit. Zowel het sterke Amsterdam (3-1) als het taaie De Terriërs (5-4) werden in Utrecht vakkundig over de knie gelegd.

Met drie rake strafcorners was Roos Weers aan Utrechtse zijde de belangrijkste vrouw. Malou Pheninkx, die volgende week maandag, samen met teamgenoten Laurien Leurink en Xan de Waard met het Nederlands elftal vertrekt voor oefenstage in Zuid-Afrika, was blij verrast met de twee zeges. “We hebben echt als een team gespeeld, we hielden het zeker tegen Amsterdam heel compact achterin.” Het Utrechtse zaalteam eindigde vorig jaar derde bij de Nederlandse kampioenschappen. In de halve finales van de landskampioenschappen werd vorig jaar schlemielig van HDM verloren op strafballen.

Desondanks is de ploeg, en niet de mannen van Kampong die voor het eerst in de historie de play-offs haalden, door de gemeente Utrecht genomineerd voor ‘Utrechtse Sportploeg 2012’. “Ik weet ook niet waarom we genomineerd zijn,” bekent Pheninkx. “Onze doelstelling is dit jaar om in ieder geval de play-offs te halen. We dachten dat het pittig zou worden, maar we staan nu eerste en het blijkt toch wel haalbaar.”

Bron: Sander Collewijn/AD

Reageer