Kampong verslaat Amsterdam in spectaculair duel


Kampong – Amsterdam 7-4 (4-2)
1-0 Roderick Weusthof, 2-0 Quirijn Caspers, 3-0 Sander de Wijn, 3-1 Billy Bakker, 3-2 Mirco Pruyser, 4-2 Roderick Weusthof, 5-2 Roderick Weusthof, 6-2 Robbert Kemperman, 6-3 Mirco Pruyser, 7-3 Quirijn Caspers, 7-4 Taeke Taekema
Kampong heeft in Utrecht, Amsterdam met ruime cijfers verslagen (7-4). Roderick Weusthof scoorde driemaal en had daarmee een groot aandeel in de zege op de Amsterdammers. Ook Quirijn Caspers was op schot en trof tweemaal het doel.
Kampong-speler Robbert Kemperman verklaart de verdiende zege op de landskampioen als volgt: ‘Ik denk dat er een fantastisch goed team staat dat ontzettend hard heeft gewerkt en de kansen heeft benut’.
Kemperman is erg tevreden over de effectiviteit van Kampong.   ‘Als je een corner haalt, dan weet je gewoon dat hij zit’, aldus Kemperman.
Het was een zinderende ontmoeting tussen de twee concurrenten en  het resultaat kent grote gevolgen. Kampong staat namelijk na twee overwinningen (HGC en Amsterdam) op  de maximale zes punten en is op de goede weg naar het bemachtigen van een play-off ticket.
De mannen van Amsterdam moeten zich langzaam zorgen gaan maken. Het team van Taco van den Honert heeft nog geen punt binnen weten te halen.
Foto: Maurice de Wert

Reageer