Kampong wint derby tegen SCHC overtuigend

SCHC – Kampong 2-6 (1-3)
0-1 Roderick Weusthof (sc.), 0-2 Laurence Docherty (sc.), 1-2 Ingwer Wiese (sb.), 1-3 Sander de Wijn, 1-4 Constantijn Jonker, 1-5 Quirijn Caspers , 2-5 Johannes Mooij (sc.), 2-6 Constantijn Jonker (sc.)
Kampong is in bloedvorm en dat werd tegen SCHC nogmaals bevestigd. Meestal is de ontmoeting tussen beide clubs garantie voor een wedstrijd vol spanning, maar ditmaal was Kampong duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van Pim Wijzenbeek.
Roderick Weusthof kende geen genade voor de club waar hij zes seizoenen voor speelde en scoorde de openingstreffer, wederom uit een strafcorner (0-1), net als Laurence Docherty (0-2) en Constantijn Jonker (2-6).
Kampong-speler Quirijn Caspers die vandaag de vijfde goal van Kampong voor zijn rekening nam, focust zich op het behalen van de play-offs. “Het heeft weinig zin om aan de titel te denken, want een goed seizoen is geen garantie voor succes in de play-offs. Denk maar aan Bloemendaal dat in de competitie niet lekker draaide, maar in de play-off wedstrijden ineens wel goed speelde”, aldus Caspers.
De blijdschap bij Kampong is na deze overwinning zeer groot, net als de teleurstelling bij SCHC. De derby leeft bij SCHC en Kampong en kent doorgaans veel spanning. Kampong-Coach Alexander Cox had zijn team dan ook een speciale voorbereiding gegeven. “De coach heeft ons helemaal klaargestoomd voor deze derby. We zijn er de hele week mee bezig geweest, want winnen van SCHC is voor ons heel belangrijk”, aldus Caspers.

Reageer