Kampong wint van Schaerweijde en behoudt koppositie

Kampong – Schaerweijde 2-1 (1-0)
1-0 Roderick Weusthof (sc.), 2-0 Roderick Weusthof (sc.), 2-1 Leonard Posthumus Meyjes
Kampong lijkt niet te stoppen, want de koploper van de hoofdklasse pakt in eigen huis wederom drie punten, maar speelde tegen Schaerweijde niet hun beste hockey. Grote clubs winnen ook mindere wedstrijden en tegen Schaerweijde liet Kampong zien dat zij in staat zijn om zulke wedstrijden te winnen.
Schaerweijde captain Frits Sträter baalde van het verlies, maar was meteen al bezig met de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Voordaan. Dat is voor beiden een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen. “Zondag moeten we laten zien dat wij een jaar langer hoofdklasse hockeyen dan Voordaan. Ondanks het verlies vandaag tegen Kampong, speelden we met name in de tweede helft goed hockey en dat geeft vertrouwen voor aanstaande zondag”, aldus Sträter.
De strafcorner van Kampong was ook vandaag weer een machtig wapen voor de formatie van Alexander Cox. Na slechts vier minuten spelen pusht Roderick Weusthof de bal snoeihard langs Arek Matuszak (1-0).
In de eerste helft krijgt Kampong goede mogelijkheden om de marge te vergroten, maar Arek Matuszak verkeerd in bloedvorm, zo bleek al eerder deze competitie.
Kampong liet Schaerweijde de gehele wedstrijd niet verder dan de middellijn komen. Kampong-spelers gaven goede druk wanneer een middenvelder van Schaerweijde werd ingespeeld. Die druk zorgde ervoor dat de middenvelders van Schaerweijde de volgende linie niet konden bereiken. Schaerweijde speelde op de counter en kwam een paar keer dicht bij het doel van Kampong, maar de eindpass was vaak van slechte kwaliteit.
Leonard Posthumus Meyjes tekende nog voor de (2-1), maar meer kon het niet doen tegen   een volwassen Kampong.
De voorzieningen op Kampong waren overigens ook niet op hun best vandaag. In het begin van de tweede helft vielen een paar lichten uit en moest de tweede helft op een ander veld gespeeld worden.
 
 

Comments (7)

 1. “Kampong liet Schaerweijde de gehele wedstrijd niet verder dan de middellijn komen. Kampong-spelers gaven goede druk wanneer een middenvelder van Schaerweijde werd ingespeeld. Die druk zorgde ervoor dat de middenvelders van Schaerweijde de volgende linie niet konden bereiken. Schaerweijde speelde op de counter en kwam een paar keer dicht bij het doel van Kampong, maar de eindpass was vaak van slechte kwaliteit.”
  Wat is dit voor kakverhaal… Schaerweijde stond 2de helft bijna alleen maar op de helft van Kampong te hockeyen!

 2. Lekker belangrijk aan het eind sta je met lege handen

 3. Kampong is nog klein

  Wat een opportunistisch geleuter toch de hele tijd over dat Kapmpong, die club heeft tientallen jaren slechts als middenmoot gefunctioneerd, zelfs nog gedegradeerd. Sowieso heeft die club nooit echt lange tijd bovenin meegedaan . En nu ineens is het een topclub/grote club?!?laat ze dat eerst maar eens laten zien dan. Ben benieuwd als er straks wat druk op komt, die kunnen zomaar 5 – de eindigen. Daarnaast speelt kampong juist volledig op de counter, ook gisteren weer.

 4. Willem Holleeder

  “Schaerweijde stond 2de helft bijna alleen maar op de helft van Kampong te hockeyen!”
  Hou ff iemand anders voor de gek Sweide. Wat je doet is iig beter dan de scheids de schuld te geven, maar nog steeds een behoorlijk gekleurd beeld wat je schetst.

 5. De leden mogen 150.000 euro betalen de komende 2 seizoenen omdat Topsport bestuurder van Nierop niet kan omgaan met excel. Want Wuusthof kost een paar centen.
  En vandaag in de Telegraaf weet Kees Rovers voorzitter te melden dat het nieuwe clubhuis NIET door de gemeente wordt betaald. En ja u raadt het al het tekort komt vanuit de leden.
  Dat betreft kunnen we in Utrecht een voorbeeld nemen aan Voordaan.

 6. Ha ‘kampong’, terug van weggeweest lees ik! De kampong&Bestuurders-bashers club! Bedankt voor je contstructieve bijdrage. Ik zie uit naar je volgende (zelfde) berichten onder elk bericht dat ergens in het artikel Kampong bevat!
  Laat de oude tijden herleven!
  Of check viva.nl, het forum voor soortgenoten: zure,verbitterde, gefrustreerde online buddies…

 7. scharrelwijde

  Zijn dure doelpuntjes van de Kampong zie ik hier boven.
  Dus niks op de fiets voor de eer maar gewoon dik betaald!

Reageer